Dit is een herdruk van nieuwsbrief #133 woensdag 23 januari 2008.

Psychologen hebben bedacht dat als je IQ hoger is dan 140 dat je een genie genoemd mag worden. Lichtelijk verdacht als je bedenkt dat de beste mensen die dat bedacht hebben allemaal zelf een IQ hoger dan 140 hebben. Dan is het wel erg makkelijk om jezelf tot genie te bombarderen. Ik vind mezelf best een slim mannetje en ik heb een keer een IQ test kapot gemaakt door te hoog te scoren, maar ik ben allesbehalve een genie. Uit onderzoek onder eerstejaars studenten is gebleken dat er een link is tussen je IQ en hoe succesvol je leven verloopt. Het verband is dat hoe hoger je IQ, hoe minder je voor elkaar krijgt.

Voor mij zijn genie├źn mensen die iets zo uitzonderlijks kunnen dat als alles meezit je nog steeds niet kunt leren wat zij doen, ook al had je dertig jaar de tijd. Bij een genie denk ik aan mensen zoals Mozart die op zo'n jonge leeftijd al zulke briljante dingen deed. Ik heb in mijn studie les gehad van professor 't Hooft, de meest recente Nederlandse winnaar van de Nobelprijs voor de natuurkunde. 't Hooft is ontegenzeggelijk verschrikkelijk slim, maar ik vind hem geen genie.

Wie ik wel echt een genie vind is dr. Richard Bandler. Dr. Richard Bandler is de bedenker van Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP), de technologie om je snel goed te voelen en excellent met andere mensen om te gaan en te communiceren. Toen ik hem voor de eerste keer meemaakte gebeurde er zoveel en leerde ik zoveel. Zowel op bewust als op onbewust niveau pikte ik van alles op. Uiteraard heeft dr. Bandler mij geïnspireerd om dit werk te gaan doen en tiouw.nl op te zetten, maar laat ik een klein voorbeeld geven. Op de eerste dag sprak dr. Bandler terloops over nagelbijten omdat hij een meisje in de zaal zag nagelbijten. Nu was ik ook een grote nagelbijter, maar sindsdien heb ik nooit meer op mijn nagels gebeten. En dat terwijl hij hier hooguit vijf minuten over sprak. De impact van genialiteit is enorm.

Van hem heb ik mezelf geleerd om op een makkelijke en ontspannen wijze mij de grootste gedeelte van de tijd goed te voelen. Van hem heb ik geleerd om zodanig goed te communiceren dat ik de mensen waar ik mee werk de juiste richting op kan helpen. Als ik klassieke muziek zou maken, dan zou ik graag van Mozart zelf hebben willen leren. Vandaar dat ik jaren geleden toen ik wilde leren om excellent te communiceren met mijzelf en met andere mensen op basis van een krachtig gevoel van plezier, rust en zelfvertrouwen naar dr. Bandler ben gegaan. Wanneer het tot de mogelijkheden behoort om hem een keer in het echt mee te maken dan is dat mijn nummer 1 aanrader voor mensen. De impact van zo'n geniale, inspirerende en bijzondere leraar kan je leven, ongeacht je leeftijd, een kickstart geven. Net zoals het bij mij gedaan heeft.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.