Dit is een herdruk van de TIOUW Nieuwsbrief #200 van zaterdag 24 juli 2009

Mensen vragen mij met enige regelmaat of ik zelf ook last heb gehad van allerlei psychische problemen. Vaak zie je dat bij coaches of trainers. Dat zij eerst zelf iets gehad hebben, daar overheen gekomen zijn en er daarna hun vak van gemaakt hebben. Maar niet ik. Mijn leven is eigenlijk altijd over rozen gegaan. Het enige waar ik wel mee geworsteld heb is mijn gewicht. Van huis uit had ik drie dingen meegekregen: a) als je je naar voelt, moet je eten, want dan voel je weer (even) goed, b) als er eten is moet je het snel opeten voordat iemand anders dat doet en c) 30 minuten na een maaltijd krijg je een nieuw hongerig gevoel waardoor je opnieuw gaat eten. Al met al een goed recept voor overgewicht.

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) bleek een betere manier om van negatieve emoties af te komen dan eten. Dat was voor mij al een grote verandering. Door me aan te leren goed te voelen om niets, ging ik ook ontspannen om met mijn gewicht. Door mijn metabolisme te verhogen met hypnose was ik in staat om veel minder snel aan te komen dan vroeger. Wanneer afval-fanatici mij op mijn gewicht aanspraken, dan zei ik altijd: “Mijn lichaam is gebouwd met NLP. Had ik geen NLP gedaan dan was ik veel dikker geweest.”

Toch ben ik al die tijd bezig geweest om te onderzoeken of het mogelijk was om af te vallen terwijl je blijft eten wat je wilt en zo min mogelijk te bewegen. En ik moet eerlijk toegeven jaar in, jaar uit faalde ik in dit streven. Tot dit jaar. Bij de laatste meting op de weegschaal voor dit schrijven was ik in de afgelopen 60 dagen 8 kilo afgevallen. En dat met minimale beweging en precies etend wat ik wil, want ik hou erg van lekker eten.

Een manier die ik toepas, is het visualiseren van gewenst gedrag. Ik ben bijvoorbeeld volkomen verslaafd aan drop. Het liefst eet ik elke dag een hele zak met drop leeg. En supermarkten weten dit. Daarom bouwen ze bij de uitgang muren van drop zodat ik verleid wordt tot slecht gedrag. Maar NLP is sterker dan dit, want ik visualiseer van tevoren dat ik vol trots en met een goed gevoel over mijzelf aan de drop voorbij loop. Dat mijn geld in mijn portemonnee blijft en dat ik er andere leuke dingen mee ga doen. En warempel, zodra ik bij de drop aankom, weet mijn brein wat de bedoeling is en loop ik met een goed gevoel en trots aan de drop voorbij.

Hoe meer ik dit doe, hoe beter ik me over mijzelf ga voelen.

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA