Een van de belangrijke vragen die ik kreeg naar aanleiding van het rapport over angst en onzekerheid was wat de volgorde nu precies is om een naar en negatief gevoel te stoppen. De basistechniek om controle te krijgen over emoties en gevoelens werkt als volgt:

Goede gevoelens versterk je door het patroon van de beweging die het gevoel door je lichaam maakt te traceren. Maak van dit tracé een gesloten kring. Laat het gevoel nu steeds sneller en sneller door deze kring lopen. Hiermee wordt het goede gevoel zeer sterk.

Nare gevoelens stop je door ook het patroon door je lichaam te traceren. Dit tracé buiten je lichaam te projecteren. Maak opnieuw een gesloten kring, maar zorg ervoor dat het gevoel in tegengestelde richting door de kring loopt. Laat het gevoel steeds sneller in tegengestelde richting draaien. Hiermee dooft het nare gevoel uit.

De volgorde om dit te doen is als volgt:

1. Eerst moet u herkennen dat u zich niet zo goed voelt als zou

kunnen, of erger nog dat u zich naar voelt.

2. Vervolgens stopt u het nare gevoel.

3. Denk nu terug aan een goed gevoel uit het verleden. Haal dit goede

gevoel terug en versterk dit totdat u zich weer helemaal goed voelt.

Het is belangrijk om nadat u het nare gevoel gestopt hebt, in de plaats van dit gevoel een goed gevoel te plaatsen. Als u dit niet doet, dan gaat uw onbewustzijn zelf een gevoel er in plakken. Als uw onbewustzijn niet goed getraind is in het maken van goede gevoelens, dan is de kans groot dat het opnieuw een naar gevoel is.

Tot zover de nieuwsbrief. Ik hoop dat u hem waardevol gevonden heeft. Mocht u vragen hebben, dan kunt u mij altijd mailen. Ik geef u geheel vrijblijvend en gratis antwoord.
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.