Trainers op het gebied van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) vinden zichzelf vaak de beste. NLP heeft een aantal technieken waarmee je ervoor kan zorgen dat mensen ergens rotsvast van overtuigd raken. Helaas wordt dit met regelmaat verkeerd ingezet waardoor mensen arrogantie zonder competentie aanleren. Nu heb ik helemaal niks tegen arrogantie, al was het maar omdat ik er vaak zelf van beschuldigd wordt. Maar arrogantie zonder competentie is op zijn minst gezegd irritant.

Mijn uitgangspunt is dat je het slim is om van de beste ter wereld kan leren. Op het vlak van NLP en hypnose is dat zonder twijfel dr. Richard Bandler. Ik ben er dan ook trots op dat ik al mijn trainingen rechtstreeks van Richard zelf gehad heb. Als je de mogelijkheid hebt om tussen dr. Richard Bandler en mij te kiezen dan zou ik voor Bandler kiezen, want hoe dichter je bij de bron zit hoe beter. Maar wanneer deze optie ontbreekt, dan ben je bij mij in goede handen. Niet voor niets heeft Richard Bandler mij persoonlijk tot NLP Master Trainer, een van wereldwijd zeer selecte groep trainers, gecertificeerd vanwege de hoge kwaliteit van NLP van mijn studenten.

NLP is een eenvoudig en gemakkelijk toe te passen verzameling van methoden en technieken die je grotendeels onbewust toepast. Vandaar dat het ook zo belangrijk is om NLP op een goede manier te leren, namelijk zodanig dat je onbewustzijn getraind wordt om het goed te doen. Het is daarbij niet nodig dat je de gehele achterliggende structuur uit je hoofd leert of de hele theorie precies snapt. NLP draait om het praktisch kunnen toepassen. Dat geldt net zo goed voor mensen die voor het eerst iets met NLP doen als voor NLP trainers. Dr. Richard Bandler zegt dan ook: “Er zijn wereldwijd maar heel weinig mensen die NLP echt doorgronden.”

Door mijn achtergrond als filosoof ben ik er wel in geslaagd om NLP in zijn geheel te doorgronden. Ik heb filosofie puur voor mijzelf gestudeerd en nooit gedacht om er mijn werk van te maken. Toch blijkt het nu een gouden keuze en ideaal om te gebruiken in combinatie met NLP. Dat klinkt arrogant, maar gelukkig heb ik de boeken, CD's & DVD's en trainingen om de achterliggende competenties aan te tonen. Kortom, met The Institute of Unconventional Wisdom (TIOUW) haal je net niet de absolute wereldtop in huis, maar kom je dicht in de buurt.

Het boek "Brein Training: handboek voor moderne NLP" is ook bij elke boekhandel of online boekwinkel te bestellen onder ISBN nummer: 9789460510441 als je dat prettiger vinden, maar ik waardeer het natuurlijk zeer wanneer je het boekje nu gelijk bestelt.

Categories: NLP FAQ

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.