Ik ben altijd blij te horen hoe het deelnemers van mijn NLP Practitioner opleiding meemaken en hoe ze NLP in hun leven weten in te passen. De volgende reactie van Karina is een van de redenen waar we het allemaal voor doen.

"Beste Joost,

Jouw nieuwsbrief komt op precies het juiste moment! Het is ondertussen een jaar geleden dat ik aan de NLP practitioner begon.
In een van deze weekenden weet ik nog dat een master die assisteerde tegen mij zei, "na verloop van tijd valt alles op zijn plek."
Al gingen een hoop dingen beter, makkelijker, maakte ik me minder druk om dingen die ik niet kan beïnvloeden en heb ik verschillende mensen als coach met de NLP technieken
kunnen en mogen helpen, mijn zelfvertrouwen, het gevoel van angst en onzekerheid bleef sluimeren. Mede met mijn houding van type 9, hield ik mijzelf voor, dat dit vanzelf ook wel zou verdwijnen, tja die (psychologische) luiheid he... En ze waren al mijn hele leven bij me, mijn metgezellen

Vorige week werd ik gebeld, of ik voor een televisie programma twee winkel eigenaren over mijn passie wilde vertellen: de winkel en klant beleving. Slik! Ik wist dat ik het kon/kan, maar durfde niet: wat heb ik nou te vertellen? Toen wist dat ik de turn around moest komen! Angst is een slechte raadgever. Als ik wist dat ik iets kon, dan kon ik dat toch niet laten vanwege mijn angst gevoel?! Met mijn eigen gemaakte techniek ben ik naar het strand gegaan, heb een grote kuil gegraven, heb de onzekerheid en angst van mijn schouders gepakt en wat waren ze zwaar! Ik heb ze in de kuil gesmeten en goed aangestampt. Ik zeul dat gewicht al zo lang mee, wat een verlichting! Bij het volgende zag ik mijzelf relaxed voor de camera's mijn verhaal doen. En ach, ik moest ongeveer een uur praten, waar 1 a 2 minuten uitgeknipt zou worden. Ik zou toch echt wel iets zinnigs kunnen zeggen om 2 minuten uit te zenden.

Afgelopen zaterdag stond ik dus met m'n giechel voor de camera's van RTL4. Hoe eng je de dingen ook voorstelt, zo eng is het nooit! (-: Het ging hartstikke goed!
Mijn naaste hebben mij wel gecomplimenteerd dat ik het gedaan heb, maar dat wuifde ik weg. Ik moest het toch gewoon doen van mezelf? Nou dat heb ik.
Toen kwam jouw mail, verju! Ik mag c.q. moet ook gewoon trots zijn op mezelf! Trots op mijn zelfvertrouwen, trots dat ik mijn angst opzij heb gezet en dankbaar dat ik mijzelf deze kans heb gegeven!
En dat voelt SUPER!

Karina van der Ark

Change your thoughts and you change your world

Recruitment www.retailregie.nl
Coaching www.karinacoaching.nl"
Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.