De meeste jongeren die dit horen, hoor ik meteen zeggen "nou ik liever niet, zo lang in een bejaardenhuis". Maar gelukkig worden we niet alleen honderd jaar oud, we blijven ook nog lang in een goede conditie.

Een mooi overzicht van de belangrijkste technieken die er aan zitten te komen om ons lang gezond te houden kun je hier vinden.

De belangrijkste zijn:

1) RNA interferentie. Voor alle genetische ziektes geldt dat zij ergens in het ziekteproces gebruik maken van RNA om de verkeerde eiwitten aan te maken. Er komen nu technieken op de markt om dit te blokkeren.

2) Therapeutisch clonen. In een laboratorium wordt bijvoorbeeld van je huidcellen, hartcellen gemaakt. Deze worden vervolgens in je bloed gebracht en bouwen een nieuwe hart voor je van je eigen genetische achtergrond.

3) Nanotechnologie. Zeer kleine apparaatjes op molucair niveau die schade kunnen repareren in het menselijk lichaam.

Al met al genoeg om uit te kijken naar een lange, gezonde en plezierige oude dag.
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.