In 2010 hebben we met veel succes geëxperimenteerd met een workshop om kinderen weerbaarder te maken tegen pesten. Naast het uitbrengen van het boek “Joost wordt gepest; tieners weerbaar maken tegen pesten” heb ik samen met John Pinas een workshop gegeven om kinderen weerbaar te maken tegen pesten.

Uit de resultaten bleek dat kinderen vinden dat zij veel minder last hebben van pesten dan hun ouders denken. Daarnaast hebben we goed kunnen vaststellen voor welke leeftijdscategorie deze workshop het beste werkt. Vandaar dat we deze workshop op een aantal punten hebben aangepast. Allereerst hebben we de workshop breder opgezet zodat het gaat over emotionele, verbale en fysieke weerbaarheid voor kinderen in het algemeen. Ook hebben we de leeftijd beter vastgelegd. Deze workshop is geschikt voor kinderen van 10 tot 15 jaar. Tenslotte hebben we de wens van ouders om erbij te zijn mogelijk gemaakt.

Deze workshop staat in het teken om op drie verschillende vlakken iemand weerbaar te maken:

stop pesten

- verbale weerbaarheid zodat je leert hoe je op een goede manier om kan gaan met wat er gezegd wordt en de juiste reactie kan geven.
- emotionele weerbaarheid zodat je goed met je gevoel om leren gaat.
- fysieke weerbaarheid zodat je in ieder geval veilig bent.

De workshop bestaat dan ook uit drie delen. Allereerst beginnen we met verbale weerbaarheid. Ik ga uitleggen hoe kinderen beter kunnen communiceren met leraren, ouders, vriendjes en vriendinnetjes. Daarna leren we in de ochtend alle deelnemers de gevoelsomdraaitechniek en de zwart/wit terugspoeltechniek om te zorgen dat alles emotioneel goed gaat en een ieder emotioneel weerbaar wordt.

's Middags gaan we de mat op om zelfverdedigingstechnieken aan te leren. John is een expert op het gebied van zelfverdediging en leert ons fysieke weerbaarheid. John's filosofie hierbij is dat het er in 99% van de tijd omgaat om met je lichaamshouding en uitstraling problemen te voorkomen, maar dat je in 1% van de tijd moet weten wat je het beste kan doen om te zorgen dat je veilig bent.

Hier is de reactie van Bjorn, een van de deelnemers:

"beter laat dan nooit

wat ik er van geleerd heb is
dingen die fout zijn omte zetten in goeien dingen

wat er bijzonder aan was is
het was zeker de moeite waard voor een keer

het jammeren is aleen dat ik bijna niets meer weet wat de opdrachten waren

maar al met al was het zeker de moeite waad ik ben er wel sterker door geworden
nog heel erg bedankt er voor"


Wanneer je met deze workshop mee wilt doen, geef je dan op met het onderstaande formulier. De eerst volgende keer is niet gepland in Nieuwegein van 10.00 tot 17.00 uur. Het tarief is 87,- euro per kind. Dit is inclusief 1 ouder of begeleider. Alle deelnemers krijgen een exemplaar van Joost wordt gepest en de Leer je goed voelen CD ter waarde van 27,50 gratis.
Categories: NLP & Enneagram trainingen, cursussen en opleidingen

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.