Na het uitkomen van mijn prentenboek “Joost is blij: met jonge kinderen praten over gevoel”, waarin kinderen van drie tot zeven jaar leren om goed met gevoel om te gaan, kreeg ik vaak het verzoek of ik niet zo'n zelfde prentenboek voor oudere kinderen kon maken. Dat heb ik nu gedaan en het resultaat is: “Joost wordt gepest: tieners weerbaar maken tegen pesten”. Dit boek is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van tien tot vijftien jaar. Het is in de vorm van een stripboek met plaatjes en daaronder de tekst die uitlegt hoe je het beste met moeilijke situaties om kan gaan en hoe je goed kan voelen. De tekeningen zijn weer gemaakt door Frank Zuithof, die ook de tekening voor "Joost is blij" heeft verzorgd.

pesten

Ik heb voor het onderwerpen pesten gekozen omdat veel speelt op deze leeftijd en pesten iets is waar je met de juiste technieken veel aan kan doen. Ik zelf ben gepest toen ik in de eerste en tweede klas van het Gymnasium zat en ik moet eerlijk bekennen dat ik toen ik iets groter werd zelf veel gepest heb in de rest van mijn schooltijd. Ik ben wat dat betreft van twee kanten een ervaringsdeskundige. Mijn filosofie wat pesten betreft is niet dat je moet proberen om de pestkoppen op te laten houden met pesten, maar dat je kinderen weerbaar maakt tegen het pesten. Dat houdt verbale weerbaarheid, emotionele weerbaarheid en fysieke weerbaarheid in. Maar "Joost wordt gepest" is breder inzetbaar om tieners duidelijk te maken hoe ze hun brein effectief kunnen gebruiken.

In “Joost wordt gepest” komen drie technieken om hier goed mee om te gaan aan bod, namelijk:

- De zwart/wit teruspoeltechniek om nare gebeurtenissen uit het verleden te neutraliseren en te zorgen dat je weer met vertrouwen de toekomst gaat zien.
- De techniek om afscheid te nemen van een negatief zelfbeeld en weer een positief zelfbeeld te krijgen.
- De techniek om wat pestkoppen zeggen en doen in je hoofd onschadelijk te maken.

Hier is de tekst achterop “Joost wordt gepest”:

Het eerste prentenboek “Joost is blij: met jonge kinderen praten over gevoel” is bedoeld voor kinderen tussen de drie en zes jaar om hen te leren zich beter te voelen met de gevoelsomdraaitechniek. Na het succes van Joost is blij rees de vraag op of we ook niet zo'n zelfde prentenboek konden maken voor jongeren tussen de elf en vijftien jaar. Dat is Joost wordt gepest geworden omdat pesten op deze leeftijd zo'n grote rol kan spelen. Vroeger ben ik zelf in de eerste en tweede klas van de middelbare school veel gepest. In latere jaren heb ik die rol omgedraaid en ben ik veel gaan pesten. Ik weet dus uit eigen ervaring wat er fout kan gaan en wat een verkeerde oplossing is. Veel beter is wat er in dit boekje aan bod komt. Een negatief zelfbeeld wordt vervangen door een positief zelfbeeld. Nare pest ervaringen uit het verleden worden geneutraliseerd. Een negatieve toekomstverwachting wordt omgezet in een positieve toekomst. Stomme dingen die gezegd of gedaan worden, worden makkelijk onschadelijk gemaakt. Op deze manier wordt Joost weerbaar tegen pesten, maar het zijn ook prima technieken om op tal van andere situaties toe te passen.


“Joost wordt gepest” helpt kinderen beter omgaan met moeilijke situaties. Om de technieken helemaal tot hun recht te laten komen is het goed om dit boek te combineren met de Leer je goed voelen CD.Joost wordt gepest: tieners weerbaar maken tegen pesten

€16.50
Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: NLP & Enneagram boeken, CD's en DVD's

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.