Dit is een reprint van TIOUW Nieuwsbrief #147 dinsdag 13 mei 2008

Zoals toegezegd zal ik in deze nieuwsbrief de nieuwe technieken bespreken die dr. Richard Bandler ons de afgelopen vier dagen tijdens het seminar leerde. Wat ik het meest meegekregen heb was het speelse gemak waarmee hij verschillende technieken met elkaar combineerde. De basistechnieken om grip op emoties te krijgen zijn de gevoelsomdraai techniek en het zwart/wit terugspoelen zoals beschreven in het gratis rapport “Hoe stop je negatieve gevoelens”

Wat Richard deed was de basiselementen steeds op andere wijzen met elkaar te combineren. Voor het stoppen van een slecht gevoel draait het om:
a) dat je het gevoel buiten je lichaam plaatst zodat je het niet meer voelt.
b) dat je het gevoel in omgekeerde richting gaat voelen zodat het uitdooft omdat je nu eenmaal niet twee gevoelens tegelijkertijd kan voelen.
c) dat je altijd eindigt door een goed gevoel op te wekken wat de leegte van het verdwenen negatieve gevoel opvult.
Voor het neutraliseren van een nare herinnering zijn de basis ideeën:
d) Nare herinneringen van kleur zwart/wit maken.
e) Nare herinneringen van achter naar voren versneld terugspoelen.
f) Het verkleinen en vervormen van het beeld van de nare herinnering.

Doordat je al deze zes stappen in willekeurige volgorde kan doen, ontstaat er een heel pallet aan verschillende mogelijkheden. Werkt de standaard-techniek niet zo goed als dat je zou willen, verwissel dan de verschillende stappen en meng ze door elkaar heen net zolang totdat je een vorm gevonden hebt waarbij je je wel goed voelt. Dat noem ik dan oprecht spelen met NLP.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.