De snelste manier om van psychische problemen af te komen is, wanneer het werkt, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). De reden is dat NLP technieken erop gericht zijn om met zoveel mogelijk plezier en ontspanning zo effectief mogelijk resultaat te geven. Mensen blijken namelijk vooral te leren wanneer het snel en leuk gaat. Het brein kan je vergelijken met een metalen plaat. Als je die voorzichtig, zachtjes en langzaam ombuigt en daarna weer loslaat, dan schiet de plaat weer precies in zijn oude vorm terug. Maar wanneer je dezelfde plaat op de rand van de tafel legt en er een flinke klap op geeft, dan knikt de plaat en die knik krijg je er nooit meer uit tenzij je het metaal weer helemaal smelt.

Nu gaan we je geen klappen geven of je afsmelten, maar NLP werkt wel door impact te maken. En daardoor geldt andersom ook: als NLP niet snel werkt, dan is de kans niet groot dat het ooit wel gaat werken. Vandaar dat ik altijd tegen mensen zeg die voor de keuze staan hoe ze de problemen gaan oplossen: “Probeer eerst NLP uit. Want dat werkt vaak en wanneer het werkt, werkt het snel, dus je weet meteen waar je aan toe bent.” Kom je er snel met NLP uit dan bespaart dat een hoop ellende, tijd, energie en eventueel medicijnen. Omdat mensen desalniettemin toch vaak als laatste bij mij komen, zie ik veel van de narigheden die andere pogingen om problemen op te lossen met zich meebrengen. Soms kan dat niet anders, maar vaak had een hoop onzin mensen bespaard kunnen worden.De ervaring is dat er ongeveer drie groepen mensen zijn die elk verschillend op NLP reageren. Bij de grootste groep, van ongeveer 50%, werkt NLP eigenlijk direct. Dan is er een nog een flinke groep van 40% waarbij NLP prima gaat werken na enige weken oefening. En tenslotte is er een hele kleine groep mensen van ongeveer 10% van de mensen bij wie NLP niet werkt. Ik kan niet van tevoren bepalen bij wie NLP wel werkt en bij wie niet. Wel zijn er drie stelregels, namelijk:

a) Hoe eerder en jonger je aan de slag gaat om de problemen op te lossen, hoe makkelijker het gaat.

Elke keer dat je je slecht voelt met wat voor negatieve emotie dan ook, of dat je je te druk maakt over het verleden of de toekomst, of dat je met negatieve gedachten loopt te piekeren, dan train je je brein om het leven op deze manier te leven. Hoe minder je brein getraind is, hoe makkelijker je brein te trainen is om zich goed te voelen, zich geen zorgen te maken en positieve gedachten te hebben.

b) Hoe nuchterder je bent en hoe meer je met beide benen je op de grond staat des te beter werkt NLP.

Wanneer NLP werkt, werkt het ook wanneer je er niet in gelooft. Sterker nog, kritisch blijven volgen of je daadwerkelijk een verandering voelt in wat je ervaart, leidt tot veel betere resultaten, dan alleen maar halleluja roepen en ervan uitgaan dat NLP een soort magische pil is die alles in één keer oplost.

c) Hoe zwaarder het probleem lijkt, hoe beter NLP vaak werkt.

Juist bij ernstige problemen kan iemand veel beter voelen of er wel of geen verbetering is. NLP werkt prima bij de meest zware situaties wanneer je werkt met iemand die NLP op de juiste manier geleerd heeft zoals ik of de door mij opgeleide NLP Kring Master Coaches.

Om een ieder met elk mogelijk budget van dienst te zijn heb ik het NLP Master Coach platform opgezet zodat je precies kan aangeven op welk niveau en tegen welk tarief je gecoacht wil worden. Er zijn drie niveaus, namelijk leerling, gezel en meester. Uiteraard is het ook mogelijk om door mij gecoacht te worden. Alleen om mijzelf te beschermen tegen te veel werk en tegelijkertijd mijn coachingsactiviteit in lijn met mijn andere activiteiten zoals NLP trainingen en het schrijven van boeken, is het tarief voor coaching door mij 3000,- euro. Dit is het bedrag dat ik reken per oplossing. Gemiddeld wordt de oplossing bereikt in drie sessies van twee uur. En het is op basis van resultaten. Mocht je, onverhoopt, vinden dat NLP voor jou niet werkt, dan krijg je geen rekening en hoef je niets te betalen. Gelukkig is er ook een hele laagdrempelige en goedkope manier om direct door mij gecoacht te worden, namelijk: via de telefoon. Wanneer je op NLP Master Coach kijkt, dan zie je of ik wle of niet telefonisch bereikbaar ben. Mocht dat zo zijn, bel mij dan, want dan is het tarief 48,- euro per uur. Mocht ik niet telefonisch beschikbaar zijn, bel dan gerust met een van de andere NLP Master Coaches, want ze zijn allemaal goed door mij opgeleid en hanteren precies dezelfde aanpak als ik.

Een leerling is een NLP Practitioner die bezig is ervaring op te doen of een NLP Master Practitioner in opleiding. Omdat NLP meestal goed werkt met een aantal eenvoudige technieken, kan een leerling coach 60-70% van de situaties goed oplossen. De diensten van de leerling coach hebben een laag tarief.

Een gezel is een NLP Master Practitioner die de NLP opleiding heeft afgerond. Hij maakt gebruik van precies dezelfde methode om te coachen als ik. Het tarief voor een gezel coach is tussen de 25.- en 75,- euro per uur. Met een gezel coach kan je prima aan de slag om zaken snel, eenvoudig en effectief op te lossen.

Een meester is een NLP trainer of een NLP Master Practitioner met veel ervaring in coaching. Het tarief ligt tussen de 75,- en 150,- euro per uur. Een meester is een coach die zelfs de meest moeilijke problemen vaak goed weet op te lossen. Hij is iemand die al veel problemen langs heeft zien komen en weet precies wat de beste aanpak is om ervoor te zorgen dat mensen weer verder kunnen met hun leven.

Wanneer je met een NLP coach aan de slag wil, vul dan het onderstaande formulier in. Ik ga dan aan de slag om voor jou de meest geschikte coach op het door jou verkozen niveau bij jou in de buurt te vinden. Ik stuur je gegevens dan naar hem of haar door en hij of zij neemt dan contact met je op om de eerste afspraak te maken. Je kan eventueel aangeven voor verschillende niveaus in aanmerking te willen komen. Op NLP Master Coach kan je ook zien waar alle NLP Master Coaches hun praktijk hebben. Dus wanneer je snel aan de slag wil, is het handigst om op NLP Master Coach te kijken en direct de NLP Master Coach te bellen die bij jou in de buurt zit.

Het invullen van dit formulier is geheel gratis en vrijblijvend. Een NLP coach neemt met je contact op en vervolgens maak je met hem of haar spraken. Als het niet klikt of je het niet een goede deal vindt met de coach dan is er nog alle ruimte om nee te zeggen.(Wil je zelf opgenomen worden in het gilde voor NLP coaches, stuur dan een email naar joost@tiouw.com waarin je aangeeft wat je op het gebied van coaching doet en wat het niveau van NLP certificering is. Dan maak ik een goed voorstel.)
Categories: NLP Coaching

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.