Op de derde dag ging Richard Bandler aan de slag met personen die vragen voor hem hadden ingeleverd. De eerste case was iemand die last had van nachtmerries en spoken. Dat sprak Richard wel aan. Met de NLP alarmklok-techniek programmeerde hij het onbewustzijn van de persoon in kwestie om niet alleen 's ochtends fris en vrolijk, met veel energie, wakker te worden, maar om ook rustig en kalm geslapen te hebben. Daarna bracht hij haar in diep trance en liet haar de comedie-versie van haar nachtmerries dromen. Door de tijd te versnellen van een hele nacht slaap duurde de trance zo'n 20 minuten maar had zij de ervaring dat ze lekker geslapen had zonder nachtmerries. Sterker nog ze lag dubbel van het lachen om de grappige film die ooit haar nachtmerrie was.

Op het einde ging Richard nog aan de slag om iemand in trance te helpen om van verwarring naar begrip te komen. Hij liet haar zien wat de verschillen waren en ging daarna aan de slag om het verwarde beeld op de plek van het begrip te swisshen zodat er meer helderheid over het onderwerp zou komen. Een techniek die ideaal is voor mensen die iets geprobeerd hebben maar er niet uit komen, want meestal weet je onbewustzijn genoeg om tot een goede oplossing te komen. Zoals ook in dit geval bleek.

's Middags ging John LaValle aan de slag met tijdslijnen. Eerst liet John zien hoe je tijdsbeleving afhangt van welke verbuiging van het werkwoord je gebruikt. Verleden tijd ligt qua gevoel ergens anders dan toekomstige tijd. Door heen en weer te lopen over je tijdslijn ontdek je hoe jij je tijd organiseert in je onbewustzijn. De volgende oefening was nog specialer. Door de toekomst in te lopen, bleek je de oplossing van problemen te vinden waar je nu nog niet een oplossing voor zag. Enkel en alleen door vanuit de toekomst terug te kijken en te zien hoe je er gekomen was. Deze techniek komt ook in het Master programma voor en geeft elke keer weer verrassende resultaten.

's Avonds lekker gedineerd met Richard en John en de rest van de crew.

Wil je zelf ook NLP op Master niveau leren volgens de Bandler methode leren, ga dan naar:

26-9-2008: NLP Master Practitioner Opleiding Najaar 2008 in Amsterdam
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.