's Middags was het de beurt aan John La Valle. Dr. Richard Bandler is natuurlijk brilliant in wat hij doet. Toch vind ik John de beste NLP trainer die er is. Hij heeft zoveel rust en zoveel aandacht voor details dat wanneer hij de tijd neemt om een techniek uit te leggen, hij ook alles uitlegt. Vanmiddag ging het over het opwekken van krachtige goede gevoelens, deze ankeren en dan met een glijdend anker (sliding anker) versterken. Iets wat standaard in elke Practitioner zit van The Society of NLP en wat ik ook net de dag eerder tijdens de Pre-Prac de deelnemers geleerd had.

John gaf in detail aan hoe het brein functioneerde, hoe de neurotransmitters werken en hoe taal vorm gegeven wordt in het brein. Daarna gaf hij tal van verschillende vormen van ankeren aan, zowel geluidsankers als gevoelsankers. Soms lijkt het dat NLP een verzamelbak met gereedschap is, maar feitelijk liggen er achter de technieken en methoden vaardigheden verborgen. Om deze vaardigheden draait het echt. Weliswaar is de manier om deze vaardigheden te leren via de technieken van de Practitioner, maar eenmaal in de Master Practitioner leer je om boven de technieken en methoden te staan en op basis van je eigen vaardigheid ter plekke de juiste dingen te doen.

Het was goed om te zien hoe zeer alle deelnemers plezier hadden en genoten. Ook de feedback dat dit seminar perfect aansloot bij wat men hiervoor geleerd had, deed mij goed. De eerste dag is toch een dag van wennen aan elkaar, de grote zaal en het engels. Maar bovenal worden nu de voorbereidingen getroffen om de komende dagen spijkers met koppen te slaan.

Wil je zelf ook NLP op Master niveau leren volgens de Bandler methode leren, ga dan naar:

26-9-2008: NLP Master Practitioner Opleiding Najaar 2008 in Amsterdam
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.