Vaak word ik gevraagd hoe oud een kind moet zijn voordat hij of zij met NLP zelf aan de slag kan. In principe is mijn ervaring dat het vanaf 12 jaar prima gaat. Bij sommige kinderen die al goed met taal zijn kun je nog een paar jaar eerder beginnen. Als NLP coach moet je in beide gevallen natuurlijk wel je eigen taal gebruik goed aanpassen aan de beleveniswereld van de jeugd. Toch heeft het mij altijd geboeid of het niet mogelijk was om al op een nog vroegere leeftijd de kidz al een paar ideeen te geven over hoe je met emoties om kan gaan. Het kan natuurlijk aan mij liggen (zeker als type 3 Succesvolle Werker), maar ik had veel negatieve emoties als klein kind waar ik geen idee van had hoe ik daar mee om moest gaan. En dat terwijl mijn leven eigenlijk over rozen ging. Opgroeien is kennelijk best moeilijk.

Zo is het idee geboren om een prentenboek te maken voor kinderen van 3-6 jaar dat je als ouder of verzorgende kunt voorlezen. Met het prentenboek in je hand kun je dan niet alleen emoties bespreekbaar maken, maar je kunt de kinderen meteen duidelijk maken hoe je negatieve emoties kan stoppen en kan vervangen door een goed gevoel. Allemaal zeer eenvoudig beschreven uiteraard. Verwacht er geen wonderen van, maar ik ben er diep van overtuigd dat het goed voor kinderen is als ze vanaf hun vroege leeftijd geleerd wordt om te focussen op leuke en goede dingen in plaats van wat er fout of mis gaat. Het is een "autobiografisch" prentenboek met de titel "Joost is blij: met jonge kinderen praten over gevoel". Het prentenboek bevat 27 prenten gemaakt door Frank Zuithof en het gaat over de gevoelsomdraai-techniek.

Hier is een voorbeeld:


Het prentenboek is nu verkrijgbaar als full colour prentenboek op de grootte van een Nijntje boekje. Omdat het helpt als je als ouder zelf weet hoe de omdraai-techniek werkt, is er ook de optie om het prentenboek in combinatie me de "Leer je goed voelen" CD te bestellen. Als ouder of verzorgende gebruik je dan eerst de "Leer je goed voelen" CD om te begrijpen hoe de omdraai-techniek werkt, en lees je daarna het prentenboek voor. Omdat het echt zinnig is ook de Leer je goed voelen CD erbij te gebruiken is de combinatie met Joost is blij erg gunstig. Normaal is de Leer je goed voelen CD 24,95, maar in combinatie met het Joost is blij prentenboekje erbij maar 27,50 euro. Met de Leer je goed voelen CD erbij kan je tijdens het voorlezen kun je dan verder uitleggen hoe de stappen precies werken.

Een van de ouders die het prentenboek reeds gebruikt heeft, kwam met het volgende verslag:

"Na het lezen van Joost zijn kinderboek:

“Dat Joost ruzie had gekregen was toch leuk, omdat hij grappig keek”, zegt Meintje (5). “Als ik een zwart rondje heb in mijn buik dan ben ik boos en dan haal ik het uit mijn buik en draai ik het om en dan heb ik een rozepaars rondje. Nu laat ik het roze rollen. En dat doe ik weer in mijn buik en dan voel ik me weer helemaal blij! De ezelsoren vond ik het allerleukste! Op school als een kindje naar tegen me doet dan denk ik dat die er opeens anders uitziet, een baby met een poepluier aan bijvoorbeeld. En dan moet ik heeel hard lachen. Nu doen twee meisjes die me eerst vaak pestten weer elke dag aardig tegen me! En vind ik ze ook weer heel lief.”

Haar zusje van 3 jaar vindt de blauwe kleur van het boekje en plaatjes zo mooi. “Ik ga ook aan taartjes denken als ik verdrietig ben!”

Ik zelf vond het een bijzonder boekje om voor te lezen aan mijn dochters. Het is totaal anders dan alle boeken die ik ooit heb gelezen voor kinderen. Bovendien gaat het nu eens niet over dieren! Ik denk dat kleine Joost uit dit boekje zeer inspirerend is voor de belevingswereld van de allerkleinsten. Als ik ze ernaar vraag, weten ze ook gelijk over wie ik het heb en hoe hij met moeilijke momenten omgaat. Kortom, een aanrader voor wie een origineel kadootje wil geven of zijn of haar kind wil verassen met iets nieuws, waar het ook nog iets aan heeft voor de rest van zijn/haar leven!

“Joost, gefeliciteerd met dit kinderdebuut!”

Marije Dantuma"


Maak hier je keuze voor welke producten je wilt bestellen:Joost is blij: met jonge kinderen spreken over gevoel

€17.50
Het boekje is ook bij elke boekhandel of online boekwinkel te bestellen onder ISBN nummer: 9789460510038 als je dat prettiger vinden, maar ik waardeer het natuurlijk zeer wanneer je het boekje via mij bestelt.

Klik op de "Add to Bag" button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: NLP & Enneagram boeken, CD's en DVD's

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.