Naar aanleiding van de afgelopen NLP Practitioner groep, kreeg ik nog een reactie een van de deelnemers:

"Precies een week na mijn persoonlijke gesprek met Joost begon het eerste weekend NLP Practitioner. De eerste dag was gigantisch verwarrend, na onze eerste oefening ( beeld maken van een goed gevoel, dit verderaf zetten en dichterbij halen) was ik uiterst verrast.
Mijn gevoel versterken door een simpel beeld en door zo'n kleine en makkelijke oefening, dat was knap !! De volgende twee dagen van het weekend met het leren van de diverse technieken en het behandelen van het Enneagram waren duidelijk en weer verwarrend, zo ook mijn zelfvertrouwen. Ik voelde mij uitstekend, had veel energie maar geen aantekeningen, want dat mocht niet van Joost, en daardoor was mijn zelfvertrouwen in de war. Hoe kon ik de juiste volgorde van de technieken onder de knie krijgen zonder aantekeningen? We mochten van Joost geen aantekeningen maken omdat hij bewust ons onbewuste aansprak.

Het tweede weekend ging weer in een razend tempo, nu moesten we wél noteren om de communicatie technieken te oefenen zodat we het onbewust in de komende tijd zouden gaan toepassen. De verwarring werd steeds groter. Mijn zelfvertrouwen om het ooit op anderen toe te gaan passen leed er duidelijk onder. Na de verwarring volgt altijd de ontknoping, toch, nu ook?? Ik heb meer dan eens getwijfeld, kan ik dit wel? Toch voelde ik mij erg goed omdat ik de oefeningen op mijzelf oefende. Onbewust wist ik de volgorde toch echt wel !!

Het derde weekend kwamen eindelijk de stukjes in beweging, de geleerde submodaliteiten, technieken inclusief de communicatietechnieken schoven allemaal op hun plaats. Eindelijk nam mijn zelfvertrouwen om het op anderen te gaan toepassen toe. Alleen in welke situaties welke technieken toegepast zouden gaan worden ontbrak nog. Het vierde weekend gaf Joost hier uitgebreid uitleg over. Nu heeft alles een plaatsje gekregen en ben ik druk aan het oefenen. De fantastische resultaten en positieve reacties vliegen mij nu om de oren.

De afgelopen 3 weken heb ik het moeilijk gehad. Door veel weerstand had ik mij over laten halen om te gaan twijfelen over een eerdere beslissing die ik had genomen. In het laatste weekend van de NLP is ( door de keuzetechniek weer toe te passen) mij duidelijk geworden dat mijn eerdere beslissing goed was. Ook door de omdraaitechniek een paar keer weer uitgebreid te doen verdween mijn slechte gevoel als sneeuw voor de zon. Ik heb mij dus 3 weken schuldig en naar gevoeld omdat ik de technieken beter had moeten onderhouden, eigen schuld dus !! Als rasechte loyalist heb ik de neiging om de stoelpoten onder de leidende (of is het lijdende?) persoon uit te zagen, zo ook bij Joost, arme kerel... Dat heeft mij 3 denkbeeldige bloedneuzen van hem opgeleverd.

Geduldig, vol passie en met veel humor legt Joost de technieken uit. Deze sympathieke gedreven man hanteert de aller nieuwste technieken samen met hem overgevlogen uit Amerika. Ik ben enorm trots en ongeloofelijk blij dat ik de NLP Practitioner heb mogen volgen bij Joost. Achteraf kan ik zeggen het was makkelijk te leren en is simpel uit te voeren. Joost is een Kei, maar wel een Kei met een warm kloppend hart.

Dank je wel Joost.

Ellen van Buren."
Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.