Stichting NLP Kring komt op voor het belang van NLP. Een van de vele activiteiten daarvoor is het ondersteunen van NLP Kring Trainers. NLP Kring Trainers zijn NLP Trainers die en door The Society of NLP zijn opgeleid en door een andere NLP Kring Trainer. Op die manier wordt een consistente inhoud van de NLP opleidingen die onder de vlag van stichting NLP Kring worden gehouden gewaarborgd.

De inhoud van een NLP opleiding die onder de NLP Kring vlag wordt gegeven is van aanzienlijk hogere kwaliteit dan andere NLP opleidingen. Dit komt omdat stichting NLP Kring een van de weinige instanties is die NLP daadwerkelijk doorgrond in plaats van alleen maar dogmatisch te kopieren en toe te passen zoals meestal gebeurd. Overigens hoef je dit niet als kritiek op te vatten want NLP is zeer eenvoudig en juist ontworpen om toe te kunnen passen zonder dat je het helemaal begrijpt. Dat zorgt ervoor dat je veel sneller met NLP aan de slag kan gaan dan bij andere zaken waar je les in krijgt of cursussen voor doet. Alleen is het wel onhandig voor NLP Trainers, mensen die andere mensen in NLP onderwijzen, om NLP maar half te begrijpen.

Vandaar dat stichting NLP Kring zich inzet om de hoge kwaliteit van NLP opleidingen die onder haar vlag worden gegeven te waarborgen. Tegelijkertijd is stichting NLP Kring een open organisatie waar iedereen welkom is. Dat is bijvoorbeeld te zien op het NLP Kring forum, het grootste openbare NLP forum van Nederland en België, waar iedereen zijn zegje mag doen ongeacht wat zijn achtergrond is en of hij nu wel of niet verbonden is aan NLP Kring. Om die reden is er nu de eenmalige unieke gelegenheid voor NLP Trainers die wel gecertificeerd zijn door The Society of NLP, maar die hun NLP Practitioner en NLP Master Practitioner opleiding elders hebben gedaan dan bij een NLP Kring Trainer om ook NLP Kring Trainer te worden. Het enige wat zij daar voor hoeven te doen, is het volgende programma te volgen:

1, 2, 3 november 2013: Additionele Train de NLP Trainer dagen
Tijdens deze drie dagen komen de volgende onderwerpen aan bod:
1) Kwaliteitsbewaking met subjectieve Bayesiaanse statistiek. Dat lijkt met niet meteen het meest populaire onderwerp, maar ik pas het nu in al mijn trainingen toe en ben daardoor ook zelf weer stukken gegroeid als trainer. Feedback is cruciaal binnen NLP, maar er zijn maar weinig NLP Trainers die ik ken die ook echt benieuwd zijn naar feedback over zichzelf. Behalve dan de absolute wereldtop. Op het afgelopen grote NLP congres viel mij op dat alle grote NLP Trainers na hun trainingen enorm benieuwd waren naar oprechte feedback terwijl mindere trainers in mijn ervaring eigenlijk alleen maar willen horen hoe goed ze hebben het gedaan. Wanneer je een echt goede trainer wilt worden, dan is feedback de belangrijkste manier om verder te groeien boven wat je van nature altijd al in je hebt gehad. En er is geen beter feedbacksysteem dan subjectieve Bayesiaanse statistiek omdat ons onbewustzijn ook werkt op basis hiervan.

2) Meer grip op de groepsdynamiek met het Neurogram®. NLP is erg gericht op het individu en de groep komt er vaak wat bekaaid vanaf. Toch is juist voor trainers de groep natuurlijk van groot belang. Er is geen betere tool dan het Neurogram® om de groepsdynamiek in kaart te brengen. Wanneer je een training geeft dan zijn er tal van mensen die met van alles en nog wat bij je komen. Snappen waar die vraag of opmerking vandaan komt en direct weten wat de beste manier is om met die persoon om te gaan, zorgt ervoor dat je trainingen veel beter verlopen en je tegen veel minder problemen aanloopt. Een van de grote klachtendrama’s van het vorige jaar kwam naar mijn inschatting puur omdat een NLP trainster in conflict kwam met een Perfectioniste en geen idee had hoe je daar mee om moet gaan. Het Neurogram® voorkomt zulke problemen.

3) Waarden en normen van je trainingen. De goede manier om een NLP training te geven, is om ervoor te zorgen dat dit zo waardevrij als mogelijk gebeurt. Een van mijn kritiekpunten op de trainingen van Tony Robbins is dat je daarmee de waarden en normen van middle of the road Amerika met de paplepel krijgt in gegoten. Of mijn kritiek op Robert Dilts behelst vaak dat je zonder dat de meeste mensen het doorhebben het Boedhishme krijgt voorgeschoteld. Bij Richard Bandler krijg je natuurlijk het vrijheidsideaal van de hippies, maar daar windt hij meestal geen doekjes om. Bijna niemand geeft NLP zo vrij van waarden en normen als ik, omdat ik alles en iedereen beledig. Het moge duidelijk zijn dat de toptrainers zo allemaal hun eigen waarden en normen hebben en dit is een belangrijk punt dat vaak in NLP Trainers Training onderbelicht wordt. Vandaar dat ik er graag tijd aan besteed.

24-25-26 januari 2014: Het NLP en Neurogram(tm) weekend. NLP gaat over de patronen die iemands brein in de loop der jaren aangeleerd heeft, zeg maar de software van het brein. Het Neurogram(tm) gaat over de hardware van het brein. Uit recent neurowetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen met een zelfde uitslag op hun persoonlijkheidstest in een functionele MRI scanner ook hetzelfde brein bleken te hebben. Breinhardware is een van de grote hiaten in een NLP opleiding. In dit blok leer je hoe neurotransmitters je persoonlijkheid vormen, hoe je de persoonlijkheid van andere mensen kan ontdekken en hoe dat je de informatie geeft wat er met iemand aan de hand is en welke richting hij op dient te gaan in zijn leven. Oftewel, het Neurogram(tm) vertelt je wat je dient te doen om een goed leven te krijgen. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vandaar dat ik het altijd combineer met de modernste NLP basistechnieken zoals de gevoelsomdraaitechniek en de zwart/wit terugspoeltechniek omdat NLP makkelijker gedaan dan gezegd is.

21-22-23 februari 2014: NLP & Hypnose I. De meeste NLP opleidingen besteden onvoldoende aandacht aan hypnose. Daar komt bij dat het Miltonmodel meestal op een verkeerde manier aangeleerd wordt waarbij je vooral bezig bent standaardzinnetjes uit je hoofd te leren. Wat nodig is voor NLP coaching is dat je onbewustzijn in staat is om automatisch zonder na te denken volgens hypnotische Miltontaalpatronen te praten. Als je er bij na moet denken dan verstoort dat de focus op de inhoud van de NLP coaching, vandaar dat hypnotische taalpatronen van zelf dienen te gaan. In dit weekend wordt je onbewustzijn getraind om automatisch volgens deze hypnotische taalpatronen te spreken en leer je de basis om iemand te hypnotiseren.

Het tarief voor de NLP Kring Trainer nascholing is 975,- euro inc. 21% BTW. Omdat het een goed gebruik is voor NLP Trainers om alle deelnemers aan training eerst te spreken voordat zij zich voor de training inschrijven, is het goed om eerst een gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek te hebben. Wanneer je gecertificeerd NLP Trainer bent door The Society of NLP en je aan deze training deel wilt nemen, schrijf je dan met de onderstaande button in voor het gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek:

Categories: NLP & Enneagram opleidingen

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA