Omdat ik om me heen zie dat de crisis steeds groter wordt en steeds meer mensen werkloos worden, heb ik besloten om ook een steentje bij te dragen om het allemaal zo dragelijk als mogelijk te maken. Als eerste heb ik besloten om bij een groot aantal trainingen van mij plekken te reserveren zodat werklozen op die manier gratis training kunnen krijgen. Training in NLP zorgt er namelijk voor dat ze gemakkelijker met hun werkloosheid omgaan en ook meer kans maken op een nieuwe baan.

Alleen is mijn ervaring met gratis niet zo goed en dus heb ik een ingenieus plan bedacht waarbij de betrokken werklozen iets voor mij terugdoen. Over dit plan later meer. In grote lijnen heb ik bedacht dat het een goed idee is om werklozen te laten solliciteren naar de gratis plekken bij mijn trainingen. Op die manier krijgen ze extra ervaring in het solliciteren en heb ik wat meer grip op wie en met welke motivatie, maar ook heel belangrijk, hoeveel mensen ik er in mijn training bij kreeg. Vervolgens heb ik bedacht dat het dan slim is om een gratis rapport te maken om zo mensen die overwegen te solliciteren naar de gratis trainingsplekken hiervoor enthousiast te maken.

Tijdens het schrijven van het gratis rapport werd ik echter zo enthousiast over het idee om werkloosheid met NLP aan te pakken dat ik mij kwaad heb gemaakt en in plaats van een gratis rapport van zo'n 2.500 woorden ik in de afgelopen maanden meteen heel boek heb geschreven van meer dan 40.000 woorden. De titel van dit nieuwe boek is "Hoera, werkloos! NLP gids voor de beroepswerkloze". Omdat het schrijven van de promotietekst altijd een lastig verhaal is en de vorige keer zo goed ging dankzij alle feedback op deze site, vraag ik je opnieuw om de onderstaande tekst goed te lezen en te laten weten wat je ervan vindt. Mocht je verbeteringen zien, meld die dan graag! De bedoeling is het boek half september af te hebben. Hier is de promotietekst:

Wie is er nu blij om werkloos te worden? Waarom is werkloosheid een feest? Dit boek maakt duidelijk wat er zo goed is aan werkloosheid. Kort gezegd: een periode van werkloosheid geeft je de ruimte en de tijd om jezelf verder te ontwikkelen. Banen komen er vanzelf weer. Sterker nog, dankzij de vergrijzing komt er een periode waarin iedereen die kan werken ook moet werken. Het kan nog enige tijd duren en de crisis kan nog jaren aanhouden, maar er komt een periode met banen in overvloed.

Alleen betekent dat, dat als je ooit moet werken het heel belangrijk wordt om tegen die tijd werk te vinden dat je ook leuk vindt om te doen. De meeste mensen die wel een baan hebben, vinden namelijk hun werk niet zo leuk. Een periode van werkloosheid geeft je de mogelijkheden om al die vaardigheden en ervaringen op te doen die je dichterbij je droombaan brengen.

Het probleem met werkloosheid is dat de meeste mensen werkloos zijn zo amateuristisch aanpakken. Een professionele aanpak is veel slimmer. Dus word beroepswerkloze! Met deze NLP gids voor de beroepswerkloze leer je precies op wat voor manier je maximaal kan profiteren van je werkloosheid. Zo leer je het stigma van werkloos zijn van je af te gooien, je persoonlijkheid beter te ontwikkelen, goed om te gaan met alle emoties die rond werkloosheid spelen, beter te leren communiceren, meer wilskracht te ontwikkelen en natuurlijk professioneel solliciteren. Bovendien biedt dit boek je een baan aan waarmee je op al deze vlakken ervaring en training opdoet.


Het boek komt half september uit. Om te bepalen hoeveel we er moeten laten drukken, helpt het mij enorm wanneer je het boek van tevoren al besteld, mocht je het willen hebben. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de werklozen die in aanmerking willen komen voor de gratis trainingsplaatsen in de NLP opleiding, de slimme NLP strategie uit het boek dienen te gebruiken voor hun sollicitatie. Maar omdat het boek nu nog niet beschikbaar is, doe ik als een soort beta-test dat werkozen die het boek nu reeds bestellen alvast een keer geheel naar eigen inzicht mogen solliciteren. Nadat ze het boek in september ontvangen, kunnen ze dan nogmaals solliciteren als de eerste keer niet tot het gewenste resultaat had geleid zonder dat de eerste sollicitatie wordt meegewogen.

Voor iedereen die het boek nu reeds wil bestellen, is hier het bestelformulier:Hoera, werkloos!

€15.00Categories: NLP & Enneagram boeken, CD's en DVD's

No comments

  • Linda Pijpstra  
    Hallo, hier dus een beroepswerkeloze in wording. Graag zou ik het boek willen bestellen.
    Mvg, linda

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA