In de jaren zeventig van de vorige eeuw ontdekten de NLP grondleggers John Grinder en Richard Bandler dat alle grote therapeuten die veel succes hadden bij het concreet oplossen van de problemen van hun cliënten een of andere vorm van hypnose gebruikten. Dus wilden zij hypnose verder onderzoeken op de universiteit, maar dat mocht niet van de universiteit omdat alleen psychiaters, verpleegkundigen en tandartsen onderzoek naar hypnose mochten doen. Volgens de wetenschap destijds bestond hypnose niet en het was gevaarlijk. Een vreemde combinatie, wanneer je er goed over nadenkt.

De term Neuro-Linguïstisch Programmeren is toen door Richard Bandler bedacht om stiekem aan hypnose te kunnen doen op de universiteit. Door allerlei ingewikkelde technieken te verzinnen werden allerlei hypnotische foefjes NLP binnen gesmokkeld om zo toch aan hypnose te kunnen doen zonder dat iemand het merkte. Uiteindelijk is het de universiteit toch opgevallen en is NLP van de universiteit weggestuurd waarna NLP in de jaren tachtig furore maakte buiten het universitaire wereldje.

In de jaren negentig herontdekte de wetenschap echter hypnose. Hypnose bleek te bestaan en het bleek veilig te zijn. Om die reden heeft Richard Bandler heel NLP herzien en NLP 2.0 uitgebracht. Er waren namelijk volkstammen NLP trainers op de wereld gekomen die zelf op geen enkele manier doorhadden dat ze eigenlijk met hypnose bezig waren. Tot overmaat van ramp kwam er helemaal geen hypnose in hun NLP opleiding voor! Om dat te corrigeren heeft Richard Bandler NLP toen uitermate vereenvoudigd door alle ingewikkelde technieken te vervangen door eenvoudige technieken en expliciete hypnose. Hypnose vormt dus het hart van moderne NLP.

Wetenschappelijk gezien is 30% van de volwassenen en 100% van de kinderen vatbaar voor hypnotische suggesties. Wetenschappers stellen namelijk graag vast dat zij zelf niet kunnen worden gehypnotiseerd. Vanwege het grote succes bij kinderen gebruiken op het ogenblik alle Nederlandse kinderziekenhuizen hypnose bij de bestrijding van pijn en angst; en dat is een goede zaak.

Toch vermoed ik dat het wetenschappelijk onderzoek naar de hypnotiseerbaarheid van volwassen slecht is gedaan, want of die 30% volwassen komt steeds bij mijn hypnose trainingen opdagen of dit percentage ligt aanzienlijk hoger. Om te ontdekken hoe hoog dit percentage werkelijk ligt, heb ik de Hypnose Test ontwikkeld waarbij we met subjectieve Bayesiaanse statistiek protowetenschappelijk gaan onderzoeken hoe goed hypnose bij jou en mij werkt. Daarom vraag ik je bij deze dan ook jouw medewerking aan dit onderzoek.

Uiteraard staat daar wel iets tegenover. Bij de Hypnose Test gaat een NLP Kring coach bij jou in de buurt aan de slag om je te hypnotiseren en in trance te brengen. Bijna iedereen die ik ken vindt die diepe ontspanning en de positieve suggesties die in die hypnose-sessie zitten uitermate aangenaam. Ooit heb ik eens een Amerikaanse marinier in Puerto Vallarta gehypnostiseerd en hij zei: “het is net zo lekker als een deep body massage en dit is een van de meest onspannende momenten die ik heb meegemaakt.” Omdat ik vaak gebruik maak van het NLP Kring netwerk van coaches kan ik hen dit onderzoek niet gratis laten doen en vragen we een kleine vergoeding. Deze vergoeding gaat grotendeels naar de NLP Kring coach die de Hypnose Test afneemt. Naast de hopelijk zeer ontspannende hypnose en trance, krijg je ook nog eens gratis mijn DVD “Hypnotiseren Kan Je Leren” met de 10 belangrijkste hypnotische technieken. Het tarief voor de Hypnose Test is 35,- euro inc. 21% BTW en bij in de winkel en op Bol.com kost de “Hypnotiseren Kan Je Leren” DVD niet geheel toevalligerwijze ook 35,- euro (de kleine vergoeding die ik ontvang is voor de productiekosten van de DVD en de verzendkosten naar de NLP Kring coach).

Primair is de Hypnose Test bedoeld om uit te zoeken hoe hypnotiseerbaar iemand is. Je krijgt als resultaat een percentage dat de iemand previsie dient te zijn over de waarschijnlijkheid dat iemand in deep trance gaat wanneer hij gehypnotiseerd wordt. Aan de hand van alle scores van alle deelnemers aan de hypnose test onderzoeken we protowetenschappelijk welk percentage mensen een hoge mate van hypnotiseerbaarheid heeft. De verwachting is dat dit aanzienlijk hoger is dan de 30% die de wetenschap inschat.

Secundair is het natuurlijk leuk om te doen omdat het fijn is diep te ontspannen. Plus mensen worden beter om meer ontspanning in hun leven te vinden. Het brein wordt beter in hetgeen het doet, dus elke minuut die je in deep trance doorbrengt traint je brein om beter te worden in diep ontspannen. Daarnaast geven de NLP Kring coaches ook nog eens tal van positieve suggesties mee. Sowieso hebben ze de instructie om de suggestie mee te geven dat vanaf nu iemands leven nog beter wordt. Ook dat heeft een positieve uitwerking.

Kortom, mensen die de Hypnose Test doen, leren zichzelf beter kennen, werken mee aan een betere wereld en krijgen ook nog eens een beter leven.

Wanneer je mee wilt doen aan dit onderzoek en zelf wilt uitzoeken hoe goed jij kan worden gehypnotiseerd, schrijf je dan meteen met de onderstaande button in voor de Hypnose Test. Een NLP Kring coach bij jou in de buurt neemt dan contact met je op voor het maken van een afspraak. En mocht om wat voor reden dan ook er geen klik zijn, kan je nog altijd nee zeggen. Inschrijven is dus 100% veilig. Dus, schrijf je nu in door op volgende link te klikken: Inschrijven in de Hypnose Test

Categories: NLP

1 Trackback

Trackback specific URI for this entry

 • www.haastertcoaching.nl 
  PingBack
  ...

No comments

 • Charis  
  Ik doe graag mee!
 • Akkie Baron  
  Ik doe graag mee.
 • kirsten  
  Interessant, wil graag meedoen, maar wil graag meer weten, zoals op welke gebieden/onderwerpen de hypnose ingezet wordt en of er kosten aan verbonden zijn.
  hartelijke groet, Kirsten

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA