Dit is een herdruk van de TIOUW Nieuwsbrief #188 van maandag 20 april 2009

Zodra mensen enthousiast zijn geworden over hoeveel je over jezelf kan leren aan de hand van het Enneagram, een methode om je eigen persoonlijkheid en die van anderen in kaart te brengen, dan is meestal de volgende vraag: “Welk Enneagramtype moet mijn partner hebben voor de perfecte relatie?”. Ik heb zelfs wel eens overwogen om een datingbureau te beginnen op basis van het Enneagram.

Ik weet nog goed dat toen ik jaren geleden nog vrijgezel was, dat ik bij elke nieuwe vrouw die ik ontmoette eerste een Enneagramtest deed om te zien of zij voor mij de ware kon zijn. Er waren namelijk een aantal types die ik bewust vermeed. Maar de waarheid is dat dat elk Enneagramtype goed met elk ander Enneagramtype kan. Maar dat elk type ook totaal de mist in kan gaan met elk ander type. De basis van het Enneagram is dat je rekening houdt met elkaars eigenaardigheden en dat je dan al een heel eind komt.

Op relatiegebied is het slim om rekening te houden met de volgende punten van elk type:

1) Zorg dat een Perfectionist perfectie in de relatie verkiest boven een perfecte partner, want niemand is perfect.
2) Zorg dat je een Helper overlaad met complimentjes, knuffels en vertel hem 20 keer per dag dat je van hem houdt.
3) Zorg dat je het liefdesgevoel van een Succesvolle Werker aan blijft wakkeren en dat hij niet te zakelijk wordt.
4) Zorg dat je een Romanticus de ruimte geeft om je te missen en dat je dan op een kunstzinnige manier weer contact maakt.
5) Zorg dat je van een Analist zijn eigen autonomie respecteert en hem de tijd geeft over alles goed na te denken.
6) Zorg dat je een Loyalist duidelijk maakt dat alles veilig is.
7) Zorg dat je een Levensgenieter veel nieuwe kanten aan jou laat ontdekken.
8-) Zorg dat je veel lichamelijk bent met een Baas.
9) Zorg dat je een Bemiddelaar veel rust, ontspanning en zekerheid biedt.

Binnen het Enneagram heeft elk type een ander type waar het extra mee klikt (namelijk je ontspanningspunt) en een type waar je je het meest aan irriteert (je stresspunt). Maar dit is niet meer dan een eerste reactie. Met gemak kan je je over dit gevoel heen zetten.

Wil je een makkelijke relatie, begin dan een relatie met je eigen type of een van de buurtypes. Andere relaties kunnen ook fantastisch zijn, maar omdat de onderlinge verschillen dan groter zijn, moet je er harder voor werken. Het Engelse spreekwoord “opposites attract” mag misschien wel waar zijn, maar meestal niet voor langere tijd, tenzij beide partners er echt hun best voor doen.

Om je te overtuigen van de waarde van mijn dienstverlening krijg je het rapport over het Enneagram gratis. Wanneer je je gegevens hier invult, wordt de door jou bestelde informatie direct naar je emailadres gestuurd. Omdat jouw vertrouwen in mij zeer belangrijk is, geef ik je naam en emailadres nooit aan derde partijen. Het is dus volkomen veilig om het rapport te bestellen.

Categories: NLP Nieuwsbrief Archief
Defined tags for this entry:

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA