Dit is een herdruk van de TIOUW Nieuwsbrief #184 van woensdag 18 maart 2009

Als je het over hoop hebt, dan denkt iedereen al gauw aan “er is hoop”. Maar daar gaat deze nieuwsbrief niet over. Mijn idee is dat er altijd redenen zijn om hoop te houden. Al was het maar omdat je altijd kan denken: “Het kan ook weer beter gaan.” En dat is ook de praktijk. In bijna alle gevallen gaat het na verloop van tijd ook weer beter. Zelfs in de meest afschuwelijke omstandigheden zijn er altijd wel een paar individuen die aan het noodlot weten te ontsnappen. Die kans is misschien niet groot, maar hij is er altijd.

Het begint met het sprankje hoop dat het ook weer beter kan gaan en die hoop bouw je verder uit. De eerstvolgende stap is om je te leren goed voelen om niets en om te leren goede beslissingen te nemen. Met enkele eenvoudige technieken lukt het veel mensen om grip te krijgen op hun eigen emoties, waardoor zij negatieve gevoelens stoppen en vervangen door een krachtig goed gevoel van plezier, ontspanning en zelfvertrouwen. Op basis daarvan vind je de motivatie om gedisciplineerd te zorgen dat het op emotioneel vlak goed blijft gaan.

Zijn de problemen op die manier overwonnen, dan is het tijd om te bedenken wat je met je leven gaat doen. Het is mijn ervaring dat mensen een te kleine ambitie hebben omdat ze zich laten beperken door wat zij denken dat “realistisch” of “haalbaar” is. Maar we leven steeds langer en blijven steeds langer gezond. Er is dus voor bijna iedereen meer dan genoeg tijd om ook grote dromen te verwezenlijken. Het is dus zaak om uit te zoeken wat jouw grote droom is en je onbewustzijn te programmeren om die droom ontspannen en relaxed te realiseren.

Je grote droom heeft altijd de volgende basiselementen. Zorg dat je gezond bent, zorg dat je liefde in je leven hebt en zorg dat je makkelijk rond kan komen. Het klinkt misschien clichématig, maar het is wel waar. Kan je meer gezondheid, meer liefde en meer inkomen de komende tijd gebruiken, houd dan op zijn minst de hoop dat op wonderbaarlijke wijze je dit ook krijgt. Dat neemt niet weg dat het verstandiger is om ook zelf effectieve actie te ondernemen om te zorgen dat het beter gaat.

Dat laat echter onverlet dat je op zijn minst open moet staan voor de mogelijkheid dat je het geheel toevallig, zo maar krijgt.

Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA