Het brein is voortgekomen uit de evolutie vanwege het grote voordeel dat het heeft om zo'n brein te hebben om te overleven. Overleven is vooral een kwestie van serieus nemen. Als je in de oertijd een sabeltandtijger niet serieus nam, werd je opgegeten. Serieus nemen is vooral een kwestie van je problemen serieus nemen, of omgedraaid: alleen als je je problemen serieus neemt, zijn het problemen. Zodra je ze belachelijk maakt, is er geen sprake meer van overleven. Een sabeltandtijger uitlachen is namelijk een slechte strategie om te overleven. De sabeltandtijger heeft namelijk een ander gevoel voor humor dan wij.

Maar onze huidige samenleving is heel erg veilig. De media doen hun best om ons bang te maken dat er allemaal moord en doodslag is omdat dat beter verkoopt, maar het is uitermate veilig.Archeologisch forensisch onderzoek heeft aangetoond dat in de prehistorie 5% van de mensen vanwege een geweldsdelict omkwam. Vertaal je dat naar moderne tijden dan zouden er van de 250.000 mensen die elk jaar in Nederland doodgaan 12.500 mensen vermoord worden. Dat zijn er toch een stuk meer dan de 300-400 moorden die wij werkelijk hebben. Oftewel, onze maatschappij is super veilig en dat betekent dat het geen zin meer heeft om alles serieus te nemen. Ontspanning, plezier maken en speels omgaan met de wereld zijn vele malen leuker.

Mensen die in de problemen zitten die spreken ook altijd over dat zij aan het overleven zijn in plaats van leven. Wat ze daarmee bedoelen is dat zij hun problemen zo serieus nemen dat zij alleen nog maar bezig zijn met hun problemen en deze problemen geeneens een uurtje aan de kant kunnen schuiven om iets leuks te gaan doen. Vandaar dat je met NLP vaak mensen helpt zodat zij zelf in staat zijn om hun problemen belachelijk te maken en te stoppen ze serieus te nemen. Zodra ze dat werkelijk voelen en ervaren dan verdwijnen de meeste problemen omdat de meeste problemen alleen maar voortkomen uit de werking van het brein. In een aantal gevallen is er meer aan de hand en dienen ze ontspannen, met plezier en speels ook zaken in hun omgeving op te lossen bijvoorbeeld in de relatiesfeer, financie├źn, werk of wat dan ook. Maar ook dat gaat een stuk gemakkelijker wanneer iemand zich goed voelt, plezier maakt en ontspant. Al was het maar omdat je dan veel betere beslissingen maakt.

Kortom, houd op met het serieus nemen van je problemen zo nodig met behulp van NLP technieken zoals de zwart/wit terugspoeltechniek of de sexy stem techniek en begin meer te ontspannen, plezier te maken en speels met de wereld om te gaan zodat je stopt met overleven en begint met echt leven.

Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA