Van 1 tot en met 4 november 2012 organiseren de gezamenlijke Europese NLP trainers van The Society of NLP in Amsterdam de eerste Europese conferentie van The Society of NLP. In wezen is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) een meta-discipline waarmee je excellent gedrag in toepassingsgebieden in kaart brengt. Maar de toepassingsgebieden van NLP zijn veel bekender geworden dan NLP als meta-discipline. Op deze eerste Europese conferentie van The Society of NLP komen zeven verschillende toepassingsgebieden aan bod zodat je ruim kan leren wat je allemaal met NLP kan. Voor elke niveau van NLP zijn er sessies. Dus of NLP nu helemaal nieuw voor je is, je NLP Practitioner bent of NLP Master Practitioner, er zijn speciale sessies die op jouw niveau gericht zijn. Op die manier kan je het hele NLP congres meemaken omdat er altijd een sessie gaande is geschikt voor jouw niveau van NLP. Deze zeven toepassingsgebieden zijn:

1) Hypnose
NLP is destijds ontwikkeld om stiekem aan hypnose te kunnen doen. Hypnose als toepassingsgebied staat dan ook centraal bij NLP. En niemand die dat beter kan verworden en mensen erin kan trainen dan de beste hypnotiseur van de wereld: Richard Bandler. Als co-founder van NLP is hij het genie die de wereld NLP gegeven heeft en die ervoor gezorgd heeft dat NLP in, nu bijna vier decennia steeds populairder is geworden. Richard is zo geniaal dat je hem zeker eenmaal meegemaakt dient te hebben. Maar ondanks dat ik hem de afgelopen tien jaar minstens een a twee keer per jaar gezien heb, leer ik elke keer weer opnieuw van hem. Niemand kan je beter hypnose leren gebruiken dan Richard Bandler en hij zal dan ook vier dagen lang elke dag een plenaire sessie over hypnose houden.

2) Business
Een ander toepassingsgebied waar veel NLP gebruikt wordt, is op zakelijk gebied. NLP is de beïnvloedingsmethodiek bij uitstek. De combinatie van de beste business strategieën en hypnotische communicatie werkt als een wonder in business land. En geen persoon is beter in het toepassen van NLP in een zakelijke omgeving dan John La Valle MBA. John is president van The Society of NLP en is zijn leven lang in dienst geweest van of ingehuurd door de grootste bedrijven ter wereld. Tijdens deze conferentie gaat John vier dagen lang sessies geven geven waarin hij je traint om in een zakelijk omgeving elegant mensen te beïnvloeden met taal, taalpatronen en excellente communicatie.

3) Medisch & lichaamswerk
Een toepasssingsgebied wat nog maar zeer recentelijk ontwikkeld is, is medische NLP. De medische wereld staat meestal skeptisch tegenover NLP, maar door het goede werk van Garner Thomson, president van The Society of Medical NLP en co-auteur van Richard Bandler, dringt NLP steeds meer door bij artsen en ziekenhuizen. Zelf organiseer ik samen met Garner jaarlijks het driedaagse NLP seminar voor artsen en het is prachtig om mee te maken hoe reguliere artsen beter leren communiceren met NLP. Niet voor niets is deze NLP training voor het eerst goedgekeurd door de reguliere instanties en beloond met 18 accreditatiepunten. Tijdens de eerste Europese NLP conferentie in Amsterdam zal Garner tijdens een sessie dieper ingaan op wat medische NLP nu zo bijzonder maakt.

Naast Garner Thomson zal ook Edie Perry acte de presence geven. Zij is een Amerikaanse arts die het lichaamswerk waarmee Moshe Feldenkrais en Richard Bandler begonnen zijn te ontwikkelen verder heeft uitgewerkt tot Patterns of Physical Transformation (PPT). In Nederland heeft zij met veel succces al enkele malen cursussen hierin gegeven en nu gaat zij tijdens de eerste Europese NLP conferentie een sessie doen over PPT waarbij je concreet NLP lichaamswerk technieken leert.

4) NLP Coaching
Als NLP ergens om bekend is dan is het wel om het NLP coachingstoepassingsgebied. Nergens worden mensen zo snel en effectief van hun problemen afgeholpen als met NLP coaching. Veel van wat ik doe is NLP coaching en ik leid natuurlijk ook veel mensen tot NLP coach op. Het doet me dan ook groot genoegen dat Alessio Roberti op deze eerste Europese NLP conferentie spreekt. Ondanks dat men in Nederland vaak denkt dat er in Italië amper aan NLP gedaan wordt, is de werkelijkheid geheel anders: Italië is een en al NLP minded en als iemand daar verantwoordelijk voor is dan is het Alessio. Zijn specialisatie is NLP coaching en tijdens de conferentie gaat hij een sessie training geven over hoe je een betere NLP coach wordt.

5) Sport
Steeds meer sporters gebruiken NLP om zich ook mentaal weerbaarder te maken en ook geestelijk in staat te zijn om optimaal te kunnen presteren. Anders Pipers is de enige NLP trainer die namens The Society of NLP mensen mag certificeren tot Licensed Sport Performance Coach. Anders heeft een boek geschreven over hoe je met NLP het sportconcept “flow” kan gebruiken om tot betere presentaties te komen. Op deze conferentie geeft Anders een sessie waarin hij gaat trainen hoe je met NLP je sportprestaties kan verbeteren.

6) Educatie
Tenslotte misschien wel het belangrijkste toepassingsgebied: educatie. NLP gaat ervan uit dat er niets mis met mensen, maar dat zij in hun leven de verkeerde dingen geleerd hebben. Het is dus van groot belang om de mensen die onze kinderen opvoeden en scholen betere dingen leren. Zoals bijvoorbeeld goed met je emoties om gaan. Kate Benson is de International Director of Education van The Society of NLP en zal tijdens deze conferentie twee sessies geven over NLP in educatie. Kate is een excellente trainster met wie ik met veel genoegen de NLP voor ouders dag van 3 maart aanstaande organiseer. Dus kom naar deze conferentie wanneer je meer wilt leren over hoe je NLP bij scholing of de opvoeding kan gebruiken.

7) Spreken in het openbaar
Geen betere trainers dan NLP trainers. Juist omdat NLP zo verbonden is met hypnose kunnen NLP trainers als geen ander een zaal boeien en aan hun lippen kluisteren. Owen Fitzpatrick is co-auteur van Richard Bandler en heeft zich wereldwijd als een autoriteit op het gebied van spreken in het openbaar laten gelden. Tijdens de eerste Europese conferentie van de Society of NLP gaat hij tijdens een sessie laten zien hoe hij met NLP voor zoveel charisma zorgt dat hij tijdens een presentatie de gehele zaal beïnvloed.

Naast deze hoofdthema’s zijn er nog extra sessies waarvan de inhoud de komende maanden bekend zal worden, onder andere speciale sessies voor NLP Practitioners en NLP Master Practitioners. Zoals je zult begrijpen is dit veel meer dan je in vier dagen kan doen. Vandaar dat we de eerste drie dagen ook ‘s avonds doorgaan. Daarnaast zullen sessies behalve die van Richard Bandler (want wie kan daar tegenop?), in twee- of drietallen paralel aan elkaar lopen. Hier is het volledige schema:

Schedule

Vanwege de omstandigheden en de feedback die we de afgelopen keer gekregen hebben, hebben we alles op alles gezet om geen prijsstijging te hebben ten opzichte van vorig jaar door te voeren. Uiteraard is er wel een groot verschil ten opzichte van vorig jaar: toen ging het om drie dagen en een avond, terwijl we nu spreken over vier dagen en drie avonden. Toen ging het om twee trainers en nu gaat het om meer dan zeven verschillende trainers. Vandaar dat we alleen met kunst en vliegwerk de prijs voor de snelle beslissers hetzelfde hebben kunnen houden.

Om deze conferentie op deze manier mogelijk te kunnen maken, kunnen we niet anders dan strikt met het volgende schema qua tariefstructuur te werken. Vroege boekingen helpen ons enorm zowel logistiek als met het behoud van een ontspannen en goed gevoel terwijl we al het werk verzetten om zo’n groot evenement te organiseren. Vandaar dat we vroeg boeken belonen volgens het volgende schema:

Voor kaarten die voor 1 augustus 2012 betaald zijn, geldt het tarief van 1395,- euro inc. 19% BTW.

Voor kaarten die voor 1 oktober 2012 betaald zijn, geldt het tarief van 1495,- euro inc. 19% BTW.

Na 1 oktober geldt het tarief van 1595,- inc. 19% BTW.

Nota bene: hierbij geldt het moment van betalen en geenszins het moment van bestellen. Omdat we samenwerken op dit vlak met alle Europese NLP instituten van The Society of NLP houd ik mij 100% aan deze afspraak.

Dus geef je snel op voor deze bijzondere conferentie zodat we met zijn allen in november iets prachtigs kunnen neerzetten. Een conferentie zoals deze is alleen mogelijk wanneer we het zijn allen doen. Iedereen die zich via TIOUW opgeeft, krijgt een jaarabonnement op de TIOUW club ter waarde van 97,- euro cadeau. Via de TIOUW club krijg je toegang tot een grote bibliotheek met artikelen, eBooks, CD’s en DVD’s. Dit is een exclusief TIOUW aanbod dat je nergens anders krijgt. Wanneer je mee wilt doen, geef je dan via het onderstaande formulier op:

Categories: NLP & Enneagram trainingen, cursussen en opleidingen

1 Trackback

Trackback specific URI for this entry

  • tiouw.nl 
    PingBack
    ...

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA