Om je van dienst te zijn, ben ik altijd bezig om uit te zoeken of er buiten Nederland trainers zijn die zo iets bijzonders doen dat het de moeite is om hen naar Amsterdam te halen. Of het nu gaat om Ben Mack (VS) over marketing, Philip H. Farber (VS) over magie en NLP, Kate Benson (UK) over NLP & kinderen of Garner Thomson (ZA) over NLP voor artsen, in al die gevallen brengt deze buitenlandse trainer iets extra’s mee waardoor je een training krijgt die je nergens anders in Nederland of België kan krijgen.

In dit kader heb ik opnieuw een bijzondere trainster met een bijzondere training uitgenodigd: Tina Taylor (UK). Tina heeft een methodiek ontwikkeld om op basis van NLP en zelf-hypnose stressvrij te bevallen waardoor pijn en ander lichamelijk ongemak sterk afneemt of zelfs helemaal verdwijnt. Ondanks dat het een soort conventie is dat bevallen pijnlijk moet zijn, weet ik uit mijn eigen nabije omgeving (uiteraard niet uit eerste hand) dat het prima mogelijk is om geheel pijnloos en zonder enige medicatie te bevallen. Vandaar dat ik graag op zondag 11 november 2012 een workshop aan dit onderwerp wijdt.

Voor de uitvinding van pijnstillers werd er veelvuldig gebruik gemaakt van hypnose bij bevallingen. In deze training leer je door natuurlijke en eenvoudige zelf-hypnose technieken meer genieten van de bijzondere ervaring die baren is. Hierdoor onstaat er meteen al een nog betere band tussen moeder en kind. Je leert technieken om te ontspannen, maar ook technieken om eventuele angsten of stress te stoppen en te vervangen door gevoelens van kracht. Wanneer jij vrij bent van stress of angst, is je lichaam vrij van spanning.

Wat Tina Taylor doet, is gebaseerd op het werk van dokter Grantley Dick Read die in de vorige eeuw veel onderzoek gedaan heeft naar vrouwen die pijnloos bevielen. Zijn conclusie was dat deze vrouwen steeds door middel van krachtige ontspanning in een soort hypnotische trance kwamen en daardoor geen pijn voelden. Dit in tegenstelling tot hoe de maatschappij ons leert denken over de bevalling als iets wat zwaar en pijnlijk zou zijn en waar vrouwen dan ook ten onrechte angstig over zouden moeten zijn. Juist door het gebruik van pijnstillers voelen vrouwen hun lichaam slechter aan, waardoor bevallen lastiger gemaakt wordt dan strikt noodzakelijk.

Tijdens de “Pijnloos bevallen met zelf-hypnose” workshop leer je je lichaam en geest in harmonie te brengen waardoor je meer en meer ontspannen raakt. Door deze ontspanning raak je in een trance waardoor de bevalling aanzienlijk gemakkelijk gaat dan wel helemaal pijnloos is. Deze workshop is primair bedoeld voor vrouwen die gaan bevallen of van plan zijn om zwanger te worden, maar is ook uitermate geschikt voor coaches die willen leren hoe zij vrouwen bij staan bij de voorbereiding en/of de bevalling.

Deze workshop wordt 11 november 2012 gegeven en duurt van 10 tot 17 uur. Deze workshop vndt plaats in Centrum de Roos in de PC Hooftstraat 183 aan het Vondelpark in Amsterdam. Het tarief voor deze workshop is 125,- euro inc. 19% BTW. Wanneer je aan deze bijzondere workshop mee wilt doen, klik dan op de onderstaande button om naar het inschrijfformulier te gaan:

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA