Mijn idee is dat het leven in het nu te vaak te veel aandacht krijgt en mensen hun leven daar te vroeg op inrichten. Uiteraard is het de bedoeling uiteindelijk heel bewust in het nu te leven en op die manier op zoek te gaan naar vele mooi momenten om deze mooie momenten van het leven zo groot en lang mogelijk te maken. Zodat je op momenten dat het leven een keer saai is, je deze mooie momenten kan herbeleven. Dat laatste laat meteen al een van de nadelen van het in het nu leven. Op saaie momenten is in het nu leven onhandig, dan is leven in het verleden slimmer om te doen.

Maar nog belangrijker is dat voordat je je bewust in het nu kan leven, je eerst ervoor zorgt dat je onbewustzijn op orde is. Dat je onbewustzijn in staat is om het grootste deel van de tijd uit zichzelf en automatisch zich goed kan voelen. Dat je toekomst op onbewust niveau zo goed geprogrammeerd is dat je erop kan vertrouwen dat je onbewustzijn je blij gaat verrassen met het behalen van mijlpalen van je grote droom. Dat je nare en/of traumatische ervaringen in het verleden op onbewust niveau geneutraliseerd zijn zodat je brein geen negatieve referentiepunten heeft. Uiteraard is er nog meer mogelijk zoals bijvoorbeeld onbewust automatisch leren communiceren met hypnotische taalpatronen, maar deze punten zijn prima om mee te beginnen. Wanneer je die allemaal voor elkaar gekregen hebt, dan is het tijd om vooral, bewust, in het nu te gaan leven.

Het Nederlandse standaardwerk voor NLP is Brein Training. Brein Training is bij elke boekhandel of online boekwinkel te bestellen als je dat prettiger vinden, maar ik waardeer het natuurlijk zeer wanneer je het boekje via mijn dochteronderneming besteld.



Of vraag eerst het gratis rapport op met daarin een preview uit “Breintraining: handboek voor moderne NLP” met het onderstaande formulier:



Categories: Encyclopedia

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.