Wat weinig menen weten is dat wanneer je Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) op Master niveau leert, je leert om zelf nieuwe methoden en technieken te ontwikkelen. Hierdoor komt het met enige regelmaat voor dat een NLP trainer zelf iets nieuws bedenkt en daar zo van onder de indruk is dat hij denkt de nieuwste versie van NLP uitgevonden te hebben die iedereen wereldwijd dan (van hem) dient te leren. Dat is geenszins het geval. Hij heeft eindelijk NLP op Master niveau geleerd en zelf iets bedacht. In plaats van te roepen heel NLP vernieuwd te hebben, had het hem meer gesierd om zijn eigen ideeën ook van een eigen naam te voorzien. Grote namen zoals bijvoorbeeld Tony Robbins met Neuro-Associatieve Conditionering (NAC) hebben precies dat in het verleden ook gedaan.

Mijn eigen vernieuwingen zijn begonnen met de link die ik gelegd heb tussen het Enneagram aan de ene kant en persoonlijkheidsstoornissen aan de andere kant. In mijn boek “Onbeperkt Jezelf: gelukkig worden met NLP en het Enneagram” heb ik de overeenkomsten tussen beiden laten zien. In 2009 heb ik in mijn boek “Het Neurogram: je persoonlijkheid neurologisch verklaard met het Enneagram” ook de link gelegd tussen het Enneagram en de Big Five. De Big Five is een psychologische theorie waar veel onderzoek naar gedaan wordt. Door de koppeling met de Big Five, kan veel van dat onderzoek nu ook op het Enneagram toegepast worden. Op die manier krijgt het Enneagram niet alleen een wetenschappelijke basis, maar wordt het gebruik ervan ook veel effectiever. Om duidelijk te maken wat de verschillen zijn met hoe er traditioneel naar het Enneagram gekeken wordt, heb ik mijn vernieuwing het Neurogram genoemd.

In 2012 hoop ik mijn belangrijkste bijdrage aan NLP te publiceren. Het onderzoek is nu nog in volle gang, maar ik kan er nog niks over zeggen. Wel kan ik vol trots de kleine verbetering van de gevoelsomdraaitechniek melden die ik ontwikkeld heb. De techniek zelf heb ik geleerd van dr. Richard Bandler. In een van de artikelen van Milton Erickson las ik echter hoe Erickson interessante dingen deed met kleuren. Op basis daarvan heb ik de gevoelsomdraaitechniek aangepast door het gebruik van kleuren erbij te introduceren. Ik ben blij dat nadat mijn boek “You Unlimited: mind reading the masses with NLP” in de Verenigde Staten gepubliceerd en gepresenteerd was, Bandler zelf ook de gevoelsomdraaitechniek met kleuren ging gebruiken. Zo heb ik na alles wat ik van hem geleerd heb ook iets terug kunnen geven.

Wil je het boek "Het Neurogram" lezen, bestel het dan met het onderstaande mogelijkheden. Mocht je later mee willen doen met de Enneagram Uitzoek Avond, dan krijg je het aankoopbedrag van het boek, het Neurogram, terug als korting op deze avond.Het boek "Het Neurogram: je persoonlijkheid neurologisch verklaard met het Enneagram" is ook bij elke boekhandel of online boekwinkel te bestellen onder ISBN nummer: 9789460510298 als je dat prettiger vindt, maar ik waardeer het zeer wanneer je hem nu direct bestelt.

Klik op de groene button om je keuze direct te bestellen via iDeal, Mastercard, Visa, Paypal, of gewoon eerst een rekening thuis gestuurd te krijgen.
betaalmethode
Categories: NLP FAQ

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.