Bosbessen, aardbeien en acai bessen bevatten stoffen die het ‘huishoudsysteem’ van het brein activeren.

Als het lichaam ouder wordt, kan het zich steeds minder goed beschermen tegen schade door ontstekingen en oxidatie. Hierdoor wordt het lichaam kwetsbaar voor hersenziekten, hartziekten, kanker en andere ouderdomsgerelateerde afwijkingen. Stoffen in groenten, fruit en noten helpen het lichaam zich hiertegen te beschermen.

Een eerdere studie op het brein van laboratoriumratten heeft aangetoond dat stoffen in aardbeien, bramen en bosbessen de verslechtering door ouderdom van zenuwcelfuncties zelfs kunnen omkeren.

Recent onderzoek heeft ontdekt dat nog een ander effect invloed heeft op het gezond houden van de hersenen. Naarmate men ouder wordt zijn de hersencellen minder goed in staat om zichzelf ‘schoon te houden’. Cellen produceren biochemisch afval. Dit afval wordt opgeruimd door microgliacellen. Echter, wanneer men ouder wordt, beginnen deze microgliacellen gebreken te vertonen. Deze cellen laten het afval liggen en kunnen zelfs overactief worden waardoor ze gezonde cellen beginnen aan te tasten.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat stoffen in bosbessen, aardbeien en acai bessen niet alleen beschermen tegen ontstekingen en oxidatie, maar ook dat ze de microgliacellen gezond houden. Hierdoor blijft het ‘huishoudsysteem’ van de hersenen in tact.


Bron: Eurekalert

[Commentaar: We staan aan de vooravond van een biomedische revolutie die de komende dertig jaar ervoor gaat zorgen dat we veel gezonder blijven en langer in goede gezondheid blijven leven. Wat dat betreft zijn de mensen die vandaag de dag leven een overgangsgeneratie. Het is dus zaak om zo gezond als mogelijk te blijven. Daarvoor is het cruciaal om plezier te maken, te ontspannen en vrij te zijn van problemen zoals angst, stress of verdriet. Maar gezonde voeding is ook van groot belang. Speciaal hiervoor heb ik een gratis rapport gemaakt waarin de belangrijkste afwegingen staan rond het al dan niet slikken van multi-vitamines. Wanneer je meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van multi-vitamines, vraag dan het onderstaande rapport op.

Categories: Breinnieuws

No comments

The author does not allow comments to this entry