Onderzoek naar het geheugen met betrekking tot geluid heeft zich tot nu toe voornamelijk gericht op eenvoudige geluiden. Een recente studie heeft zich bezig gehouden met complexe geluiden.

Tijdens het onderzoek kregen deelnemers verschillende soorten ruis te horen. Ruis is geschikt voor dit onderzoek, omdat het complex geluid is. Bovendien is het betekenisloos en wordt het in onze samenleving in principe niet gebruikt. Hierdoor waren de geluiden voor de deelnemers ook echt nieuw waardoor ze onbevooroordeeld aan het onderzoek konden deelnemen.

De deelnemers wisten niet van tevoren dat sommige ruisfragmenten zouden worden herhaald. Het bleek dat ze al snel de herhaalde geluiden gingen onthouden. Het auditief geheugen bleek zelfs zeer scherp te zijn. De herhaalde geluiden werden niet alleen snel en nauwkeurig opgepikt, ze bleven ook wekenlang opgeslagen in de hersenen.

Dit toont aan dat onze capaciteit met betrekking tot geluid om snel en degelijk te leren, zeer belangrijk is als je denkt in termen van het vergroten van overlevingskansen en de mogelijkheden om verbaal te communiceren waardoor de mens zich heeft kunnen ontwikkelen zoals het heeft gedaan.

Uit dit onderzoek blijkt dat de neuroplasticiteit van de auditieve hersendelen snel, efficiƫnt en nauwkeurig werkt.


Bron: Phys Org

[Commentaar: We staan aan de vooravond van een biomedische revolutie die de komende dertig jaar ervoor gaat zorgen dat we veel gezonder blijven en langer in goede gezondheid blijven leven. Wat dat betreft zijn de mensen die vandaag de dag leven een overgangsgeneratie. Het is dus zaak om zo gezond als mogelijk te blijven. Daarvoor is het cruciaal om plezier te maken, te ontspannen en vrij te zijn van problemen zoals angst, stress of verdriet. Maar gezonde voeding is ook van groot belang. Speciaal hiervoor heb ik een gratis rapport gemaakt waarin de belangrijkste afwegingen staan rond het al dan niet slikken van multi-vitamines. Wanneer je meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van multi-vitamines, vraag dan het onderstaande rapport op.

Categories: Breinnieuws

No comments

The author does not allow comments to this entry