Een nieuw online computerprogramma brengt wereldwijd de groei, beweging en verandering van pathogenen in kaart.

Uniek aan dit programma, Supramap genaamd, is dat het meer dan alleen punten op de kaart bijhoudt. Het houdt de gehele evolutie van pathogenen bij. Met behulp van deze software zijn tevens de bewegingen van pathogenen enigszins te voorspellen. Als de beweging bijvoorbeeld afhangt van de trekroute van vogels en deze route verandert door bijvoorbeeld een verandering in het klimaat, dan is in te schatten waar naartoe waarschijnlijk de ziekte verspreid zal worden.

In Ohio staat de supercomputer die de software aanstuurt. Voor de berekeningen combineert de computer gegevens met betrekking tot de genetische structuur van pathogenen met geografische informatie. Dit stelt onderzoekers in staat de verspreiding van een ziekte via verschillende dragers te volgen en tegelijkertijd de ontwikkeling van eventuele mutaties in de gaten te houden.

Regeringen over de hele wereld en verschillende gezondheidsorganisaties proberen zo goed mogelijk samen te werken om de gevolgen van gevaarlijke ziekten als SARS en vogelgriepvarianten (zoals h5n1 en Q-koorts) binnen de perken te houden. Door het toenemende contact van de mens met dieren, wordt het risico dat er mutaties ontstaan die ook gevaarlijk zijn voor mensen steeds groter. Supramap is een zeer geschikt programma om alle gegevens die wereldwijd worden verzameld, in te voeren en te interpreteren.


Bron: Phys Org

[Commentaar: We staan aan de vooravond van een biomedische revolutie die de komende dertig jaar ervoor gaat zorgen dat we veel gezonder blijven en langer in goede gezondheid blijven leven. Wat dat betreft zijn de mensen die vandaag de dag leven een overgangsgeneratie. Het is dus zaak om zo gezond als mogelijk te blijven. Daarvoor is het cruciaal om plezier te maken, te ontspannen en vrij te zijn van problemen zoals angst, stress of verdriet. Maar gezonde voeding is ook van groot belang. Speciaal hiervoor heb ik een gratis rapport gemaakt waarin de belangrijkste afwegingen staan rond het al dan niet slikken van multi-vitamines. Wanneer je meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van multi-vitamines, vraag dan het onderstaande rapport op.

Categories: Breinnieuws

No comments

The author does not allow comments to this entry