Wetenschappers hebben een manier ontwikkeld waarmee zogenaamde genetische ‘riboschakelaars’ zodanig worden aangepast dat ze alleen nog maar op synthetische moleculen reageren. Dit zou kunnen betekenen dat bepaalde genen pas geactiveerd worden wanneer bijvoorbeeld een behandeling dat vereist.

De riboschakelaars zitten op het boodschapper-RNA en ze zorgen ervoor dat een gen ‘aan’ of ‘uit’ staat. Het aan of uit zetten van een gen gebeurt door middel van bepaalde natuurlijke moleculen in de cel. Tijdens het onderzoek dat is gedaan op cellen van bacteriën is het wetenschappers gelukt om dat de riboschakelaars niet meer reageren op de natuurlijke moleculen, maar op een door henzelf toegevoegd synthetisch molecuul.

Als het selectief activeren en reguleren van genen mogelijk wordt, zal dit een enorme invloed hebben op de toekomst van het ontwikkelen van medicijnen en op het gebied van synthetische biologie. Bovendien zal deze technologie meer inzicht verschaffen met betrekking tot het functioneren van cellen.

De volgende uitdaging zit hem in het toepassen van deze technologie in menselijke cellen.
Bron: Phys Org

[Commentaar: We staan aan de vooravond van een biomedische revolutie die de komende dertig jaar ervoor gaat zorgen dat we veel gezonder blijven en langer in goede gezondheid blijven leven. Wat dat betreft zijn de mensen die vandaag de dag leven een overgangsgeneratie. Het is dus zaak om zo gezond als mogelijk te blijven. Daarvoor is het cruciaal om plezier te maken, te ontspannen en vrij te zijn van problemen zoals angst, stress of verdriet. Maar gezonde voeding is ook van groot belang. Speciaal hiervoor heb ik een gratis rapport gemaakt waarin de belangrijkste afwegingen staan rond het al dan niet slikken van multi-vitamines. Wanneer je meer wilt weten over de wetenschappelijke onderbouwing van multi-vitamines, vraag dan het onderstaande rapport op.
Categories: Breinnieuws

No comments

The author does not allow comments to this entry