De NLP Master Practitioner opleiding van het najaar 2009 is net voorbij en de eerste reacties van de deelnemers is reeds binnen. Arnoud schrijft:

"Na een jaar praktijkervaring met de in de Practitioner geleerde technieken en opgedane ervaringen in mijn coachingspraktijk werd het tijd voor het vervolg: de Master Practitioner.

Gelukkig is er in de tussentijd het boek Breintraining van Joost uitgekomen, zodat ik het geleerde ook nog eens kon nalezen.

In het eerste weekeinde met elkaar oefenen met gevoel terugdraaien, zwart-wit terugspoelen en de tijdslijnen. Mijn groepje was zenuwachtig en wilde het graag goed doen, waardoor er fouten werden gemaakt die juist weer zeer leerzaam zijn. Wat je ook vindt of denkt: de klant heeft gelijk. Dus luisteren naar het effect op de ander tijdens het oefenen is zeer belangrijk. Ik heb geleerd dat er veel meer mogelijk is met de geleerde technieken door zelf te variëren en creatief te zijn.

Ik ben meteen aan de slag gegaan in mijn eigen praktijk met klanten en ik was positief verrast door het effect. Vooral het stapelen van goed gevoel (zelfvertrouwen, liefde) uit vroegere ervaringen en deze meenemen als krachten naar je toekomst werkt zeer goed. Evenals het opnieuw doorlopen van nare ervaringen uit het verleden met je krachten uit het hier en nu, zonder de grote lijnen van de ervaring te veranderen heb ik al regelmatig toegepast. En naar tevredenheid van mijn klanten.

Het tweede weekeinde van de deep-trance. Wat een ervaring! Zo waardevol om te ervaren in trance en geweldig te mogen begeleiden in en naar trance.

Het is zalig om in één weekeinde elke dag minstens 3 keer in trance te zijn. Wat een kado!

Na dit weekeinde ben ik het als heel normaal gaan ervaren om mijn klanten in trance te brengen en goede suggesties mee te geven. En ze doen gewoon met je mee en veel gemakkelijker dan daarvoor.

Het derde weekeinde ging om creativiteit: presenteren, schilderen en zingen. Heerlijk om te doen. Een kant van mijzelf kwam in het zonlicht te staan die meestal in de schaduw ligt.

Ik heb me kostelijk geamuseerd. Schilderen in trance was een zeer aparte ervaring voor mij. Mijn hand bewoog vanzelf door de verf en over het doek. En ik wist niet wat eruit kwam. Heel bijzonder en een totaal andere stijl dan anders. Dat zit dus in mij: onwijs gaaf dus!

Onder leiding van de stemcoach hebben we gezongen en ook hierin kon ik mijn grenzen verleggen. Het mooiste waren de individuele cases. Ik kreeg zo’n prachtige feedback dat er heel wat inzichten kwamen die ik meteen in praktijk heb gebracht op mijn huidige project. Met succes. En het heeft me nog een coachingsopdracht opgeleverd bovendien.

Het laatste weekeinde was wederom een verdieping. Je eigen mengpaneel van je submodaliteiten samenstellen onder begeleiding van elkaar en dan tot extase te komen door onder elkaars begeleiding de juiste knoppen van je mengpaneel te bedienen. Een combinatie van beelden, geluiden en gevoel zoals ik het daarvoor nog niet beleefd had.

Om onder een super enthousiaste begeleiding van Joost je eigen levensloop en toekomst te ondergaan daarin begeleid door de medecursisten met geluiden die negatief en positief voor me zijn geweest. Super om te ondergaan. Geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan de beleving van de andere cursisten.

Joost is zeer streng in het selecteren van de juiste personen die de geluiden gaan maken en vooral de wijze waarop. Met de intentie dat de belevenis voor ons cursisten super optimaal zal zijn. Wat een zorg! Ook al is het soms onduidelijk waarom Joost de dingen doet die hij doet. Ik heb ervaren dat ik zeer gemakkelijk opensta voor negatieve invloeden. Een kado om duidelijk te krijgen dat het mijn keuze is dit te laten gebeuren. En er steeds minder last van te krijgen door er zelf wat aan te doen met mijn eigen goede gevoel. Ook al lukt het nog niet de eerste of de tweede keer.

Een echte aanrader als je jezelf beter wilt leren kennen en je eigen invulling wilt gaan geven aan NLP."


Arnoud Moraal

Hier staat meer informatie over de NLP Master Practitioner, maar je kan ook met het onderstaande formulier een verkennend gesprek aanvragen. Dit gesprek is gratis en uiteraard geheel vrijblijvend:

Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.