De eerste reacties van deelnemers van de afgelopen NLP Practitioner opleiding komen binnen:

"Nog geen twee dagen geleden heb ik mijn certificaat NLP-practitioner in ontvangst mogen nemen als afsluiter van een boeiende 'reis'. De inhoud was interessant, maar de vorm waarin dit werd geleverd en hoe dit effectueerde was des te interessanter. De ene keer vond ik iets wat je zei helemaal top, een andere keer weer helemaal niks. En het is grappig om tot de ontdekking te komen dat dat eigenlijk helemaal niets uitmaakt. Het gaat er tenslotte om hoe ik er mee omspring en wat dat me oplevert. De uitwisseling hierover en ook over andere belevenissen bracht als vanzelf veel aan duidelijkheid met zich mee, voor mezelf dan vooral. Telkens na een training kwamen op de meest vreemde momenten inzichten binnenfladderen en dan had ik er al naar gehandeld. Ook nu nog... Voor de examen-dag geldt ook dat vooral het beleven hiervan de meeste indruk op me heeft gemaakt. Het werkt nóg na en daar geniet ik van. Bedankt Joost!

Annemieke"

"Na een hoop trainingen gevolgd te hebben met o.a. een trainersopleiding ben ik er van overtuigd dat Joost ook een onconventionele trainersstijl heeft. De eerste dag zat ik met gekromde tenen te luisteren naar zijn monoloog in stelligheid en taalstijl (want ik had het immers anders geleerd). Met zijn regels over interactie....(wel begrijpelijk voor de grote van de groep en de hoeveelheid stof) gevolgd door veel humor, expressie en anekdotes bleef ik voor het eerst in mijn leven constant bij de les! Wel uren achtereen. En dat is heel bijzonder voor ongeconcentreerde types zoals ik, of voor mensen die adhd/add hebben. Eigenlijk had ik de opleiding daar niet op geselecteerd omdat ik ervan overtuigd was dat dat nou eenmaal mijn probleem was. Op het moment dat we het miltonmodel leerde was ik gerustgesteld over Joost. Ik kwam tot de conclusie dat hij alvast het miltonmodel had ingeweekt met zijn taalgebruik. Heel handig want het is je al niet meer vreemd. Al luisterend naar de inhoud van NLP leer je al het taalgebruik. Joost kreeg mijn respect. Ook zijn bevlogenheid en energieke uitstraling en iets wat op “strengheid” lijkt zorgt ervoor dat je geprikkeld blijft en de pauze met “zijn klok” serieus neemt.

Als ik nu terugblik over de hoeveelheid stof was het best veel. Heel intensief desalniettemin wel te doen! Het werd afgesloten met een verrassend examen. Een dag vol actie. Op een uitdagende wijze kennis toetsen en het op spelenderwijs herhalen van de stof. Ik weet geen betere manier!

Peggy Smeele"


Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.