Het Enneagram is een persoonlijkheidsleer waarbij je zes miljard mensen in negen verschillende hokjes stopt. Althans, zo lijkt het voor de buitenstaander. In de praktijk blijkt het te gaan om negen verschillende breinstructuren die ons onze persoonlijkheid geven. Op de "Enneagram type uitzoek avond" komt deze biologische basis van je persoonlijkheid aan bod, maar ook zal duidelijk gemaakt worden dat het Neurogram maar over een klein, maar belangrijk deel van je leven gaat: je persoonlijke stijl. Qua inhoud kun je je leven zo inrichten hoe je wilt, maar je zal dat met een bepaalde consistente persoonlijke stijl doen. Natuurlijk hangt het ervan af of je in goede doen bent of niet, hoe je deze stijl hanteert, maar ook dat zal het Enneagram helder maken. Afhankelijk van stress of ontspanning laat het Neurogram een dynamiek zien in de persoonlijkheid die het mogelijk maakt dat je in je leven wel qua persoonlijkheid kan veranderen.



[Uitslag van de Neurogram Test van Natascha: Perfectionist 1% Helper 0% Succesvolle Werker 0% Romanticus 99% Analist 0% Loyalist 4% Levensgenieter 9% Baas 2% Bemiddelaar 1%. Je ziet hoe sterk er 1 type uitspringt.]

Kortweg leer je op de "Enneagram type uitzoek middag" de volgende onderdelen:

- Ontdek en herken zelf je eigen Enneagramtype met de drie vragen methode.
- Kom erachter hoe je op basis van het Ennneagram stress vermindert en meer ontspant.
- Overwin je eigen hoofdzonde en leer hoe je een beter leven krijgt met je eigen hoofddeugd.

Omdat deze Enneagram Type Uitzoek Middag onderdeel is van de workshop over Leiderschap, komen ook nog de volgende twee onderwerpen aan bod:

- Wees jezelf als leider aan de hand van je eigen Enneagramtype.
- Leer welke straf en welke beloning je het beste voor elk type kan inzetten als leider.

In drie uur leer je wat je moet weten over je Enneagram Type
Aanvang: 29 januari 2017 10.00 uur
Einde: 17.00 uur Duur: 7 uur
Centrum de Roos - PC Hoofstraat 183
Amsterdam, NH
1071 BW
Nederland


Hier een reactie van een van de deelnemers:

- Ik ben een 5 (al twijfelde ik lang tussen 4/5 en 9). Het is inderdaad de koppeling naar
ziektebeelden welke de doorslag in mijn keuze gemaakt heeft.
- Voor mij was het meest herkenbare je stukje over een analist, welke eerst in een hoekje kennis gaat
zitten vergaren, en dan pas tot actie overgaat (als het er al van komt...). Dit is namelijk een van
de punten waarop ik in werksfeer aangesproken ben, ik wordt niet ingehuurd om plannen te maken maar
om actie te ondernemen . Voortaan herken ik deze 'zoekmomenten' en ga erover heen stappen. Dit
punt was ook een van de redenen voor het sturen van een email aan jou, ik wist me er niet zo goed
raad mee al ben ik zeker niet nieuw in nlp en ervaringsleer.

Dank je wel!

Job



(fragment uit de DVD: Onbeperkt Jezelf: de Enneagramshow)

Zoals je ziet is het een intensief programma waarbij je niet alleen jezelf leert ontdekken, maar ook beter naar de ander leert kijken. Door mijn achtergrond als filosoof ben ik beter in staat het kaf van het koren te scheiden als het gaat om de zin en onzin die rond het Enneagram verteld wordt. Mijn eigen onderzoek naar de neurologische achtergrond van het Enneagram, zowel op het vlak van persoonlijkheidsstoornissen als het Big Five project van de psychologie, zorgt ervoor dat het Enneagram down to earth en op een no-nonsense wijze gepresenteerd wordt. Het gaat er hierbij niet om om mij op mijn woord te geloven, maar om zelf te ervaren hoeveel je van jezelf herkent in het Enneagram.

Alle deelnemers ontvangen na afloop mijn boek “Het Neurogram: je persoonlijkheid neurologisch verklaard met het Enneagram” ter waarde van 16,25 euro. Dit boek is het perfecte naslagwerk bij deze intensieve avond over het Neurogram. Wanneer je met deze dag mee wilt doen, schrijf je dan meteen in met het onderstaande inschrijfformulier. Inschrijven is 100% veilig omdat je altijd tot 24 uur van tevoren kosteloos per email kan annuleren. Maar omdat deze avonden meestal snel uitverkopen, is het verstandig om snel actie te ondernemen. De avond vindt plaats in Centrum de Roos, PC Hooftstraat 183 in Amsterdam en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. In het kader van de workshop Leiderschap geeft dr. Marius Rietdijk van de Vrije Universiteit van Amsterdam in de ochtend eerst een workshop over leiderschap en daarna zal ik in de middag de Enneagram Type Uitzoek Middag geven.

Met de onderstaande formulier kom je bij het inschrijfforumulier voor de Enneagram Type Uitzoek Avond van zondag 29 januari 2017. Het tarief is 97,50- euro inc. 21% BTW. Inschrijven is 100% veilig want je kan altijd tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos per email annuleren mocht er onverhoopt iets tussen komen.



Categories: NLP & Enneagram trainingen, cursussen en opleidingen

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.