Hier volgt een eerste reactie van de deelnemers aan het eerste NLP seminar in Nederland, "Using Even More of Your Brain for a Change", van dr. Richard Bandler en John LaValle.

"Zooooooooo. Het seminar waar ik zo lang naar uit had gekeken zit er inmiddels op. Gelukkig heb ik vandaag een vrije dag om alle nieuwe dingen tijd te geven om even rustig te bezinken.
Dat hele proces duurt natuurlijk weken, zo niet maanden, maar deze dag is een goed begin.

Nadat ik in 2007 voor het eerst kennis maakte met NLP en in het najaar mijn practitioners heb gedaan was mijn volgende doel: Geld sparen om ergens in de wereld Richard Bandler zelf 'te ervaren'. Wat een verrassing toen ik las dat hij naar Nederland zou komen. Ik heb geen moment geaarzeld en me nog dezelfde avond ingeschreven. Des te langer duurde de voorpret!

Van tevoren had ik niet teveel verwachtingen. Ik was gewoon heel erg nieuwsgierig en benieuwd hoe het zou zijn. Sinds de practitioner was er al veel bij me veranderd, maar ik merkte al snel dat dit slechts het begin was. Ik vind het onbeschrijflijk en moeilijk uit te leggen wat er precies allemaal gebeurt, maar ik weet in ieder geval zeker dat het enorm veel is.

Richard Bandler heeft mijn hart absoluut gestolen. Wat een feest om te luisteren naar zijn verhalen. Het is pure ontspanning. Iedereen hing urenlang geboeid aan zijn lippen. En het mooiste is nog dat terwijl je luistert en geniet van al die hilarische anekdotes en voorbeelden uit zijn praktijk je tegelijkertijd weet dat er op dat moment ook van alles met je eigen onbewustzijn gebeurt, als vanzelf. Het viel me ook steeds op wanneer hij mensen uit het publiek naar voren haalde, hoe snel hij ze liet lachten om hun eigen 'probleem', waarna het des te gemakkelijker werd om veranderingen aan te brengen, waardoor ze er geen last meer van hadden. Een echte eye opener.

De naam John la Valle zei me van tevoren niet veel. Het eerste half uur was ik bepaald niet onder de indruk van zijn 'optreden' en - naar ik later hoorde - meer mensen met mij. Inmiddels is dat idee totaal veranderd. Ik heb ondervonden dat de eerste indruk helemaal niet allesbepalend is. De tweede indruk blijft! De humor van deze man is echt geweldig en ik vond zijn manier om de technieken voor het voetlicht te brengen ook erg helder en tegelijkertijd vermakelijk. Zijn laatste trance inductie maakte heel veel indruk. Hij heeft een fantastische stem en neemt je helemaal mee. Ik was erg ontroerd en toen iedereen zijn ogen opende was duidelijk dat velen het niet droog hadden gehouden, inclusief ikzelf. WOW!

Het leuke van internationale bijeenkomsten vind ik altijd het speciale sfeertje dat ontstaat als je al die nationaliteiten bij elkaar zet. Ik was wel benieuwd of ik in het Engels net zo gemakkelijk effecten zou bereiken als in het Nederlands. Ik vond het dan ook superleuk dat de Turkse jongen bij wie ik een goed gevoel MEGA MEGA ging versterken mij vertelde dat het zweet op z'n rug stond. Uiterlijk was hem dat niet aan te zien, maar het effect was dus wel degelijk daar! Hij was er zelf helemaal van ondersteboven. En inmiddels weet ik dat ik ook Poolse tijdlijnen kan beïnvloeden.

Toen het seminar afgelopen was, voelde ik me wel heel dubbel. Jammer dat het er op zat, maar aan de andere kant zat ik zo boordevol nieuwe ervaringen en kennis dat ik voorlopig ook weer meer dan genoeg heb om verder mee aan de slag te gaan. Met een aantal mensen die ik ken via Tiouw hebben we nog lekker even 'geevalueerd' op een zonnig Amsterdams terras. Het viel me op dat al deze mensen even enthousiast zijn als ik. Terwijl ik de afgelopen dagen ook een paar mensen heb gesproken die teleurgesteld waren over de inhoud en wat ze huns inziens konden leren. Te weinig nieuws onder de zon, in hun ogen. Ik beschouw dat als een gemiste kans. Ik weet zeker dat je eigen instelling bepaalt wat je er uit haalt. Al zou ik ditzelfde seminar vier keer doen, dan nog zouden me elke keer weer nieuwe dingen opvallen. Ik kijk nu al uit naar de volgende gelegenheid.

Astrid Davidzon"
Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.