Het is nog wat onwezenlijk. Het NLP seminar met dr. Richard Bandler is afgelopen en ik ben alweer thuis. Ik heb de afgelopen jaren de hele wereld overgevlogen om hem en John LaValle te zien, en nu stonden ze dan de afgelopen vier dagen in Amsterdam. Vandaag kwam alles wat we de afgelopen dagen gedaan hebben.

Richard begon de ochtend met het oplossen van hoogtevrees bij iemand. Hij "mind readde" dat de persoon in kwestie niet alleen last had van hoogtevrees, maar 's ochtends ook direct het bed uit springt. Dat klopte als een bus. Wat bleek? Hoogtevrees speelt vooral bij mensen die meteen doen wat ze zichzelf voorstellen te doen. Zie je jezelf meteen uit bed springen, dan doe je dat. Omdat men zich kan voorstellen dat men van een hoog gebouw afspringt, vreest men dat ook echt te gaan doen. Vandaar de hoogtevrees. Richard loste het op door te zorgen dat hij in diep trance zag dat je ook veilig en wel op grote hoogte kan staan.

Daarna was de beurt aan John LaValle. John combineerde het goed voelen, het versterken van emoties door ankers en de tijdslijn om te zorgen dat op onbewust niveau alle momenten waarbij je dingen moet besluiten of oplossen aan elkaar verbonden worden. En wel op zo'n manier dat je goede gevoel op onverklaarbare wijze op komt zetten, vlak voordat je zo'n belangrijk moment in gaat. Zodat je rustiger blijft en beter in staat bent om goede beslissingen te nemen.

Daarna kwam Richard terug om het seminar en alle verhalen-loops af te sluiten met een trance-inductie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen idee had waar over het gaat. Soms zorgt Richard voor zo'n diepe trance dat je het niet meer bewust mee maakt en de afsluiting was er zo'n eentje. Het voelde wel heel goed na afloop.

Op het einde nog met veel TIOUW deelnemers gesproken en ik was echt beretrots over hoe goed zij waren in NLP en hoe flexibel en leergierig zij met het seminar om gingen. Op het seminar waren natuurlijk ook enkele lieden die dachten dat zij meer dan twintig jaar NLP geleerd hadden op super master uber niveau en die konden er niets nieuws in leren. Dat terwijl ik zelf na vele trainingen met Bandler wist hoeveel nieuwe dingen de revue hadden gepasseerd. Soms zijn mensen zo vol van zichzelf dat er niets nieuw meer bij kan. Het is dan alsof de emmer overstroomt. Gelukkig stonden de TIOUW deelnemers open en positief tegenover de hele training. En het werd na afloop nog mooier toen ik door vele andere trainers gecomplimenteerd werd voor de hoge kwaliteit van mijn opleiding. Zo'n seminar is best spannend voor de eerste keer omdat ik weet dat ik het super leuk vindt, maar ik nog maar moet zien of andere mensen mijn soms specifieke smaak ook waarderen. Nou, dat is meer dan goed gekomen.

Tenslotte zijn de indicaties voor 2009 goed. Ik kan nog niets garanderen, laat staan data geven, maar er is een reele kans dat er in 2009 iets nog mooiers komt.

Wil je zelf ook NLP volgens de Bandler methode leren, dan heeft de volgende NLP Practitioner opleiding de hoogste kwaliteit in Nederland.

19-9-2008: NLP Practitioner Opleiding Najaar 2008 in Amsterdam
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.