Naar aanleiding van de nieuwe NLP Practitioner groep die begonnen is, kreeg ik van een van de deelnemers de volgende reactie:

"Hoi Joost,

Bedankt voor je mail en die geeft me dan gelijk de mogelijkheid jou nu al te bedanken en te zeggen dat jij iets in mij wakker hebt gemaakt waar ik mijn hele volwassen leven op heb gehoopt. Terwijl ik in de hulpverlening wat het positief richting geven aan mensen betreft, en dan vooral de laatst gewerkte jaren, voor mij onverwacht goede resultaten heb behaald, zie ik nu in dat die in het niets vielen vergeleken met de mogelijkheden die NLP te bieden heeft. En ondanks dat ik me realiseer dat ik wat het methodisch toepassen ervan, nog helemaal aan het begin sta, denk ik toch al te weten en voel ik bovendien dat NLP voor mij precies datgene is waarnaar ik heb gezocht. Meer dan 10 jaar heb ik met een zekere weerzin in de reguliere hulpverlening gewerkt. De doelgroepen zijn mij zo ongeveer allemaal even lief geweest (van intelligente persoonlijkheidsgestoorde narcisten in de v. Mesdagkliniek tot probleemgezinnen en chronisch psychiatrische clienten), maar ik had vaak moeite met de starre, in mijn ogen ook te formele hulpverleningscultuur vol grote ego's waaraan ik mij ' moest' conformeren.

Te veel jaren van mijn leven heb ik mij laten belemmeren door mijn examenvrees/faalangst, lafheid en gebrek aan doorzettingsvermogen/daadkracht, maar nu voel ik voor het eerst in mijn leven, de kracht en en inspiratie om ergens voor te gaan. Juist na het laatste weekend toen ik de klik met o.a. de ' vooronderstellingen' niet echt kon maken en dacht dat NLP te moeilijk voor me was, ik ervoer het als wiskunde op het vwo, ben ik geinspireerd geraakt en er echt mee bezig gegaan.

Ik ben zo blij dat ik de keuze op jou als NLP leraar heb laten vallen.
Omdat jij op een in mijn ogen virtuoze manier overtuigt van het gemak waarmee je NLP kunt leren en daarbij hebt laten zien en voelen wat je allemaal kunt doen met het methodisch toepassen van een soort magische zinsconstructies, terwijl ik mij realiseer dat nlp WEL veel kennis en jarenlang oefenen vraagt, is er toch iets in mij veranderd, hopelijk geankerd, waardoor faalangst nu geen rol meer speelt. Ik wil NLP leren, wat het ook vergt.

Tenslotte Joost, misschien ben ik klef en is mijn enthousiasme wat euforisch, ik wilde je dit toch laten weten.
NLP opent voor mij een nieuwe wereld die tegelijkertijd zo goed aansluit op wie ik ben.

vriendelijke groeten, Paul"
Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.