Dit is een herdruk van nieuwsbrief #82 oorspronkelijk verzonden op vrijdag 1 december 2006

Zoals ik in de vorige email al kort aangaf ben ik naar het hoge, maar toch vooral koude en natte, noorden (Schotland) gevlogen om Neuro-Kinestetische Integratie (NKI) te leren, althans daar een introductie over te volgen. NKI is ontwikkeld door twee artsen uit Amerika die ik goed ken, namelijk Ron en Edie Perry M.D. In principe is NKI bedoeld om mensen die overmatig lichamelijk gespannen te zijn te helpen zich verder te ontspannen. En daarmee zouden tal van vage lichamelijke klachten verholpen kunnen worden.

Met name werd als voorbeeld verkoudheid en verstopte oren genoemd. Ik zal derhalve dan waarschijnlijk iets niet goed gedaan hebben, want ik kwam inderdaad verkouden en met verstopte oren terug uit Schotland (maar de regen en de wind zullen ook niet geholpen hebben). Desalniettemin geef ik de moet niet op en ga ik in juni nogmaals drie dagen NKI leren.

Wat NKI namelijk doet ligt dichtbij wat NLP doet. Bij NKI ga je op zoek naar de ontspanning in het lichaam die er nog wel is en vanuit dat punt ga je dan aan de slag om dat gevoel van ontspanning verder over de rest van je lichaam te verspreiden. Bij NLP doe je ongeveer hetzelfde maar dan met woorden. Je gaat op zoek naar wat wel werkt, wat wel goed voelt of wat wel ontspant en bouwt daar aan verder.

In plaats van te focussen op wat we van oudsher hebben meegekregen, namelijk om te kijken naar wat fout gaat, verplaats je de focus juist naar wat goed gaat. Vervolgens ga je dat verder uitbouwen naar steeds meer goede dingen. Sommige mensen maken hierin steeds kleine stapjes, terwijl andere mensen met grote stappen de goede richting in gaan. Waar het om gaat is dat je brein een patroon ontdekt of aanleert waarbij diverse zaken in je leven steeds beter gaan. Of het nu kleine verbeteringen zijn of grote.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.