Dit is een herdruk van nieuwsbrief #74 oorspronkelijk verzonden op 19 september 2006

Toen Neuro-Liguistisch Programmeren (NLP) voor het eerst op de markt kwam in Amerika in de jaren 70 bestond het werk vooral uit het modelleren van succesvolle mensen. Op die manier bouwde men een model hoe je andere mensen kon leren om ook succesvol te worden. Uiteraard werden ook succesvolle zakenmensen gemodelleerd, alleen bleek daaruit dat er in de oude NLP van de jaren 70 een probleem zat.

Men bleek namelijk prima in staat om even succesvol te worden als de zakenmensen die gemodelleerd werden, alleen bleek dat je dan ook net zo ongelukkig werd als deze succesvolle zakenmannen. Een goede carrière gaat vaak ten koste van de band met je gezin en je eigen geluk. Vandaar dat er meer nodig is dan voor een rijk leven.

Echte rijkdom steekt erin dat je gezond en gelukkig bent. Dat je in staat ben om grip te hebben op je emoties zodat je het grootste deel van de tijd je goed voelt en goed in je vel steekt. Als later vandaag de miljoenennota bekend wordt, dan is het goed om, ongeacht de financiële gevolgen voor jezelf, je te realiseren dat het vooral om gezondheid en geluk gaat.

Wanneer je de mooie momenten van je leven steeds kan terughalen en herbeleven, dan vergroot je die goede momenten zodat je ze steeds meer je leven vullen. Blijven genieten van de gelukkige tijden van vroeger en ondertussen met een gevoel van nieuwsgierigheid gaan ontdekken wat de toekomst voor leuks brengt, zorgt ervoor dat je een rijk leven hebt.

En voor de mensen die geld zo belangrijk vinden, is de volgende gedachte misschien ontnuchterend. In mijn tijd in Amerika sprak iemand die net zijn eigen bedrijf voor 120 miljoen dollar verkocht had. Hij zei tegen mij: “Joost, tot 400.000 euro per jaar inkomen is Jan Modaal. Het heeft geen zin om heel hard te gaan werken en dan je inkomen bijvoorbeeld van 100.000 euro te verdubbelen naar 200.000 euro, want aan het einde van het jaar blijft er nog steeds niets over. Het enige verschil is dat je levensonderhoud veel duurder geworden is. Je gaat in een groter huis wonen, een duurdere auto rijden etc. Pas als je 400.000 euro of meer verdient dan houd je aan het einde van het jaar nog zoveel over dat je rijk begint te worden.”

Moraal van het verhaal is om vooral te genieten van wat er nu is en je realiseren dat dat een werkelijk rijk leven is. Wanneer je dan met plezier de dingen gaat doen die je leuk vindt en goed in bent, dan zul je merken dat het geld van zelf komt. Geld is namelijk geen doel, maar een indicator hoe goed je iets doet. Het doel is gelukkig en gezond zijn.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.