Dit is nieuwsbrief #72 van 2 september 2006

Afgelopen week werd mij gevraagd waarom ik niet zoals sommige andere NLP trainers hamer op dat je het moet willen. Dat als je maar hard genoeg wil dat het dan wel gaat lukken. En dat als het niet lukt dat je dan het maar harder moet willen.

De reden dat ik dat niet doe komt omdat ik weet dat het zo niet werkt. En omdat Richard Bandler mij het zo ook niet geleerd heeft. Feitelijk frustreert het alleen maar als je iets heel graag wilt en het maar niet lukt. Door het harder te gaan willen bouw je alleen maar meer frustratie op. En dat is iets dat je beter kunt vermijden.

Het is verstandiger om vooral je onbewustzijn de dingen die je wilt te laten najagen. Dan heb jij ondertussen tijd om leukere dingen te doen. De manier waarop je dat doet is je voorstellen hoe het eruit ziet als dat wat je wilt werkelijkheid geworden is. Zorg ervoor dat je dat beeld zo goed mogelijk in detail ziet.

Plaats dit beeld vervolgens ergens in de toekomst. Afhankelijk van hoe groot het is en hoeveel veranderingen er nodig zijn is het handig om dit al dan niet verder weg de toekomst in te plaatsen zodat je jezelf meer dan genoeg tijd gunt om het te verwezenlijken.

Nadat je dit gedaan hebt kun je het rustig weer vergeten. Je onbewustzijn zal er mee aan de slag gaan om het te realiseren. Dat betekent niet dat je er niet meer met bezig bent, maar dat je meer in het hier en nu aan de slag gaat met ogenschijnlijk kleine stapjes. Alleen zul je merken dat na verloop van tijd alsof vanzelf de situatie veranderd is zoals je gewild had.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.