Toen ik begon als NLP therapeut om mensen te helpen deed ik net als dr. Richard Bandler een sessie van twee uur. Alleen was ik erg benieuwd hoe het iedereen ging nadat ze bij mij geweest waren. En ik wist dat bellen met angst in je stem "ehhh, hoe is het met je?" mensen weer te makkelijk kan laten denken dat het nog niet goed had mogen gaan. Dus besloot ik al snel een tweede sessie te organiseren om te ontdekken hoe het ging.

De conclusie was dat bij vijf van de tien mensen NLP meteen goed werkte en het probleem eigenlijk grotendeels opgelost was. Door in de tweede sessie met tijdslijnen mensen nog voor een zalige toekomst te programmeren gingen zij meer dan tevreden naar huis. Bij vier van de vijf mensen hadden wel het gevoel dat er vooruitgang was en meer grip op de situatie, maar had men nog niet het gevoel dat men er al helemaal vanaf was. Vaak bleek dan dat men een techniek niet helemaal goed gedaan had, of er nog andere problemen de kop opstaken. Daar gaan we dan mee aan de slag in de tweede sessie. En helaas werkte NLP bij een van de tien zo slecht dat in goed overleg de sessies gestaakt worden.

Alleen nu was ik weer benieuwd hoe het met die vier mensen ging die wel wat vooruitgang hadden, maar nog niet genoeg. En dat is de reden voor de derde sessie, zodat ik zicht heb op hoe het met iedereen gaat. Ik vertel daarom ook altijd eerlijk aan het begin dat de derde sessie echt een controle sessie is. Soms gebruik ik het als uitloopmogelijkheid, maar meestal is het puur om te checken dat NLP echt gewerkt heeft.

Vraag je je af waarom NLP zo snel werkt, klik dan hier voor een artikel over de snelle werking van NLP.
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.