Dit is nieuwsbrief #69 van 3 augustus 2006


Of je nu net terug bent van vakantie of op het punt staat om te gaan of helemaal niet meer op vakantie gaat, het is goed om je te realiseren dat los van de reis je vooral op vakantie in je hoofd gaat. Uiteindelijk gaat het er immers om hoe je de vakantie beleeft. En dat doe je met je brein in samenwerking met je zintuigen en dan vooral horen, zien en voelen.

Vakantie biedt een ongekende mogelijkheid om deze zintuigen eens goed te stimuleren en te trainen om er zo voor te zorgen dat je beter wordt in je goed voelen. De meeste mensen die ik ken zijn erg goed in zich slecht voelen, maar slecht in zich goed voelen. Een vakantie kan dat veranderen.

Niet door de vakantie zelf, maar door de mooie momenten van de vakantie goed in je op te nemen. Wat hoor je; wat zie je; wat voel je als je op mooie plekken komt, iets leuks meemaakt of je op gegeven moment heerlijk ontspannen voelt. Dus als je nog op vakantie gaat: prent jezelf in om deze momenten zo goed mogelijk op te nemen.

Want hiervan kan je gebruik maken wanneer je weer terug bent van vakantie. Neem dan eens tijd voor jezelf, ga eens lekker zitten en haal dan een aantal mooie beelden, prachtige geluiden en goede gevoelens van de vakantie terug. Kijk eens hoe gedetailleerd je deze ervaringen kan herbeleven. Hierbij is het goed om vooral alles weer te zien zoals je het echt zag, dat wil zeggen vanuit je eigen ogen bekeken.

En in het geval dat je helemaal niet meer op vakantie gaat, dan kun je nog steeds op dezelfde manier als hierboven staat goede momenten van eerdere vakanties of uitjes terughalen. Op die manier haal je maximaal rendement uit je ervaringen op vakanties: je kunt keer op keer dezelfde mooie momenten van een vakantie te beleven.

Abonneren op de nieuwsbrief doe je met het volgende formulier:
(Nota Bene: Ik heb groot respect voor jouw privacy and zal nooit op wat voor manier dan ook jouw email met andere delen. Nooit. Je kunt altijd zonder opgaaf van redenen, zonder vragen of wat dan ook je gegevens laten verwijderen.)
Categories: NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.