Men zegt wel dat bij communicatie 65% lichaamshouding is, 5% de inhoud van wat je zegt en de overige 30% bepaald wordt door je tonaliteit. Een moeilijk woord waarmee bedoeld wordt de klank van je stem en de manier waarop je je stem gebruikt. Nu ben ik nooit zo'n voorstander van zulke percentages omdat ik ervan overtuigd ben dat met een goede NLP opleiding je veel meer uit deze drie onderdelen van communicatie kan halen.

Maar het is zondermeer waar dat tonaliteit een van de meest belangrijks factoren is. Vandaar dat ik ook met trots gebruik maak van de diensten van stemcoach en operazangeres Elizabeth Ebbink (http://www.elizabethebbink.nl/) om mijn Master Practitioners te trainen in een beter gebruik van hun stem. Niet alleen raad dr. Richard Bandler alle NLP studenten om dat te doen, maar merk ik ook zelf hoeveel meer je uit je stem kan halen en hoeveel meer effect dit vervolgens heeft op de mensen met wie je werkt.

Op 26 juni 2007 om 20.00 's avonds interview ik Elizabeth Ebbink dan ook over haar ervaringen met de menselijke stem. Hoe gebruik je die zodat je maximaal effect hebt. En ik ga dieper in op haar ervaringen met de afgelopen Master Practitioner groep. Wil je horen hoe Elizabeth klinkt (ook al is het slechts over een telefoonlijn), geef je dan nu op voor de Teleseminars en dan krijg je automatisch bericht met alle relevante gegevens.P.S. Het teleseminar is voorbij, maar wanneer je dit formulier invult, krijg je het teleseminar van een uur in de vorm van een mp3 om te downloaden.
Categories: NLP Cases

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.