Met enige regelmaat wordt mij gevraagd hoe het programma van de Teambuilden met het Enneagram sessies er uit ziet. Uiteraard is elke sessie uniek omdat het met veel humor en toegespitst op de situatie gegeven wordt, maar in grote lijnen is het programma als volgt:

1) Introductie praatje. Uitleg dat het Enneagram voldoende ruimte biedt voor iedereen om geheel uniek te blijven en dat het met name gaat om zelf te ervaren wat je met het Enneagram kan.

2) 1 tegen 100. Door middel van een variant van het spel 1 tegen 100 gaan we een eerste indicatie bepalen wat het Enneagramtype van elke deelnemer is.

3) Denken, doen en image. Door alle negen Enneagramtypes in drie groepen in te delen ontdekt men steeds meer van het Enneagram en zichzelf.

4) Stress en ontspanning. Door de typische stress en ontspanningsreacties van elke type te doorlopen vindt men steeds meer zekerheid over de eigen persoonlijkheid.

5) Deugd en Zonde. Elk Enneagramtype kent een hoofdzonde en een hoofddeugd. Alle deelnemers zullen van hun hoofdzonde blijken te houden en hun hoofddeugd verafschuwen, maar tegelijkertijd toegeven dat het inderdaad het beste voor hen is.

6) Samenwerken met elk type. Aan de hand van de verdeling van alle types binnen de groep wordt uitgelegd hoe het beste valt samen te werken.

Klik hier voor het aanvraagformulier voor een vrijblijvende offerte voor een Teambuilden met het Enneagram sessie voor jouw organisatie of afdeling.
Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.