Het is weer die tijd van het jaar dat mensen goede voornemens maken. Zelf heb ik echt een hekel aan goede voornemens. Temeer ook omdat er bijna in het woord al opgenomen is dat je ze niet gaat uitvoeren. "Ik neem me voor om te stoppen met roken" klinkt bijvoorbeeld toch heel anders dan "ik stop met roken" of beter nog "ik ben voor de rest van mijn leven gestopt met roken".

Maar los van de inhoud is het vooral de vorm die verkeerd is. De meeste mensen worden namelijk niet gemotiveerd van gedachten zoals die hierboven staan. Mensen hebben namelijk naast bewuste doelen ook onbewuste doelen. En zolang als je deze onbewuste doelen niet ook op een lijn krijgt met je bewuste doelen verandert er weinig. Vandaar dat ik spreek over Slechte Goede Voornemens.

Categories: NLP Nieuwsbrief Archief

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.