En nog een reactie van Gerrit Jan, een van de deelnemers van de NLP Practitioner Opleiding.

"Terugkijkend op de afgelopen maanden en weken waarin ik bij Joost de Practitioner Opleiding volgde, is het verbazingwekkend hoe gemakkelijk ik achteraf heengestapt blijk te zijn over vervelende gebeurtenissen of nare gedachten, terwijl ik daar vroeger weken-, zo niet maandenlang door van slag zou zijn geweest. En praktisch dagelijks verbaas ik mij er nog over dat ik mij, lopend over straat, rijdend in de auto of 's avonds zittend achter mijn computer, eenvoudigweg gewoon hartstikke goed voel! Domweg gelukkig in de Dapperstraat. Zoiet ...

Joost heeft mij als het ware een gereedschapskist gegeven met daarin een schat van nuttige NLP-werktuigen. Sommige doen direct vanaf het begin goed hun werk, vaak onbewust en zonder dat ik er in mijn hoofd nadrukkelijk mee bezig ben. En van andere heb ik het gevoel dat ik het nut en de betekenis ervan nog in de praktijk van alledag, in mijn gezin of mijn werkkring, kan gaan ontdekken.

De eerste veranderingen zijn - zo hoor ik ook van de mensen om mij heen - nu al zichtbaar en tastbaar. Ik zie er beter en gezonder uit, ben afgevallen en doe iedere dag aan sport. Een heilige ben ik echter allerminst geworden, en soms doemen 'oude vakuilen' op. Maar het NLP-instrumentarium doet dan, bewust toegepast of onbewust werkend, direct goede diensten en zet me weer op het positieve spoor.

Het Enneagram, dat bij Joost ook nadrukkelijk aan de orde komt, is eigenlijk een hele vreemde - eigenlijk anti-NLP - eend in de bijt. En hoewel ik er nog steeds persoonlijk twijfels houd bij de universele toepasbaarheid er van en me bewust ben van het gevaar van dogmatisme en fatalisme dat er aan kleeft, werkt het voor mij persoonlijk wel degelijk in de praktijk. Want veel van de (positieve en, vooral, negatieve) eigenschappen van de 9 (bemiddelaar) herken ik bij mezelf. En Joost's constatering dat Discipline voor mij de grootste uitdaging en oplossing is, is inderdaad maar al te waar! Vermoeiend, maar waardevol, dus ...

Joost, bedankt voor de inspirerende lessen. Ik zie uit naar het nieuwe jaar ;-)

Groeten,

Gerrit Jan

www.227search.nl"
Categories: Ervaringen met NLP

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.