Client had een periode van drie jaar achter de rug waarin hij depressief was over de onverwachte dood van zijn broer. Nadat we in de eerste sessie met name aan de slag waren gegaan met het zwart/wit terugspoelen van de traumatische ervaring uit het verleden, merkten we in de eerste sessie al dat de emotionele lading van de herinnering verdwenen was.

De tweede sessie was client eigenlijk dan ook alleen maar bezig met de stress rond een mogelijk ontslag aangezien de onderneming op de rand van het bankroet stond. Uit de oefeningen die we dede bleek client echter een heel andere functie te ambieren. Ik was dan ook in staat uit te leggen dat het weinig zin heeft te stressen over een baan die je niet wilt hebben. Client leerde hoe hij ontspannen met de situatie om kon gaan. Aan het einde van de tweede sessie heb ik nog gecontroleerd in hoeverre client nog last had van depressieve klachten over het verleden, maar deze waren defintief vergeten.
Categories: NLP Cases

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.