Bij TIOUW kan je geen NLP Trainers Training volgen. De reden is dat Richard Bandler al zijn NLP Trainers zelf wil opleiden. Daar heeft hij groot gelijk in, want keer op keer zie ik de grote verschillen tussen een NLP Trainer die wel door Richard Bandler is getraind en een NLP Trainer die deze training heeft gemist. Natuurlijk zijn er ook goede NLP Trainers die nooit door Richard Bandler zijn getraind, net zoals er ook slechte NLP Trainers zijn die wel door Richard Bandler zijn getraind. Maar over het algemeen gesteld geldt dat NLP Trainers die getraind zijn door Richard Bandler beter zijn dan andere NLP Trainers.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over trainers überhaupt. Los van of een NLP Trainer wel of niet door Richard Bandler is getraind, zijn NLP Trainers op hun beurt weer veel leuker en beter als trainer dan een gemiddelde trainer. Feitelijk is het zo dat wanneer je als NLP Trainer aan de slag gaat, ook al geef je een andere training dan NLP, mensen je al snel super goed vinden. Dit heeft meer met het lage verwachtingspatroon te maken dan met iets anders, maar geeft wel goed weer dat een gemiddelde training slaapverwekkend is en dat je met Richard Bandler’s NLP Trainers Training ervoor zorgt dat je meteen met kop en schouders boven de grote massa uitsteekt.

Vandaar dat ik ook heel gelukkig ben dat ik wel de TIOUW Trainers Experience mag aanbieden. De TIOUW Trainers Experience omvat Richard Bandler’s NLP Trainers Training plus vier extra dagen met mij om het geheel goed af te ronden.

Allereerst meer over Richard Bandler’s NLP Trainers Training, Charisma Enhancement genaamd. De naam Charisma Enhancement zegt het al: waar het als trainer om gaat is dat je charismatisch voor de groep staat onafhankelijk van wat je nu precies onderwijst. Dus wanneer je plannen of ambitie hebt om iets met trainingen te gaan doen, dan is de TIOUW Trainer Experience daar ideaal voor. Je kan het doen indien je nog geen NLP Master Practitioner bent, maar dan krijg je geen NLP Trainers licentie. Wanneer je wel NLP Master Practitioner bent dan ontvang je wel NLP Trainers licentie. Richard Bandler’s NLP Trainers Training vindt plaats in Orlando, VS in juli 2015.

Tijdens deze zes dagen zorgt Richard Bandler ervoor dat de belangrijkste NLP strategieën voor charismatisch presenteren in je onbewustzijn worden geprogrammeerd. Dit zijn met name zaken als: state management, grip op je eigen emoties tijdens presentaties, lichaamshouding, gebruik van je stem en bovenal het vertellen van metaforische verhalen door middel van zogenaamde nested loops. Naast de trainingen van Richard Bandler krijg je ook specifieke trainersvaardigheden trainingen van John la Valle. Op zich leer je niet allerlei nieuwe NLP technieken, maar leer je wel om de NLP technieken die je reeds hebt geleerd zoals ankeren, kalibreren of breaker states toepassen op een hele groep. In principe kan je als NLP Master Practitioner reeds alles 1-op-1 en met de NLP Trainers Training leer je al die NLP technieken en vaardigheden toepassen in 1-op-veel situaties. De NLP Trainers Training is verplicht voor mensen die NLP Practitioner en NLP Master Practitioner opleidingen willen geven. Tegelijkertijd is deze training uitermate waardevol voor mensen die bijvoorbeeld workshops geven of andere trainingen. Overal waar je NLP in een groep wilt toepassen, kan je goed gebruik maken van de vaardigheden die je in de NLP Trainers Training leert.

Tot zover het gedeelte dat Richard Bandler voor zijn rekening neemt. Dan de toevoeging van de TIOUW Trainers Experience. Allereerst ben ik er tijdens de dagen met Richard Bandler als assistent trainer bij. Als er dus vragen zijn of er iets in het Engels onduidelijk is, dan kan je altijd die vragen in het Nederlands stellen en beantwoord krijgen. Indien genoeg mensen dat willen, dan ga ik elke avond kort in het Nederlands uitleggen wat er die dag is behandeld zodat je niets hoeft te missen vanwege onduidelijkheden in de vertaling van het Engels of zoiets.

Belangrijker nog is dat ik een dag van tevoren organiseer. Er zijn een aantal zaken die je goed kan voorbereiden om ervoor te zorgen dat je het maximale uit de NLP Trainers Training haalt. Allereerst zijn daar een aantal formele eisen die door The Society of NLP worden gesteld aan mensen die NLP Trainer willen worden. Zo moet je bijvoorbeeld alvast een schematische planning inleveren hoe jouw NLP Practitioner training eruit gaat zien. Om ervoor te zorgen dat al dat soort zaken gladjes en soepeltjes verlopen, ga ik dit op de voorbereidingsdag behandelen.

Naast de formele eisen, ga ik die dag ook dieper in op de meest relevante NLP technieken waar The Society of NLP vanuit gaat dat je die goed kent. Dat is ook het geval wanneer je bij mij de NLP Master Practitioner training hebt gedaan. Bij mensen bij wie The Society of NLP het vermoeden heeft dat zij NLP nog niet zo goed onder de knie hebben, worden speciale tests afgenomen. Nu is het zo dat mensen met een NLP Master Practitioner certificaat van TIOUW nooit worden getest omdat The Society of NLP zich ervan bewust is hoe hoog de kwaliteit van mijn NLP opleiding is. Desalniettemin en om geen enkel risico te nemen, ga ik die dag de belangrijkste NLP technieken en methoden kort doornemen voor het geval dat er vragen over worden gesteld. Het wil wel eens gebeuren dat iemand bijvoorbeeld wordt gevraagd om een bepaalde techniek uit te leggen in een presentatie. Dan is het handig dat je dat van tevoren alvast een keer hebt herhaald. Deze voorbereidingsdag vindt in de eerste week van juli 2015 plaats. De ervaring van de TIOUW Trainer Experience van 2013 is dat deze voorbereidingsdag enorm helpt om Charisma Enhancement tot een groot succes te maken.

Na de voorbereidingsdag en de begeleiding ter plaatse ga ik ook nog eens na de NLP Trainers Training van Richard Bandler, drie dagen extra trainen om de speciale onderdelen die ik belangrijk vind voor trainers en die geenszins aan bod komen tijdens de NLP Trainers Training van Richard Bandler eraan toe te voegen. Het gaat dan om de volgende drie onderwerpen waarbij aan elk onderwerp een dag wordt besteed:

1) Kwaliteitsbewaking met subjectieve Bayesiaanse statistiek. Dat lijkt met niet meteen het meest populaire onderwerp, maar ik pas het nu in al mijn trainingen toe en ben daardoor ook zelf weer stukken gegroeid als trainer. Feedback is cruciaal binnen NLP, maar er zijn maar weinig NLP Trainers die ik ken die ook echt benieuwd zijn naar feedback over zichzelf. Behalve dan de absolute wereldtop. Op het afgelopen grote NLP congres viel mij op dat alle grote NLP Trainers na hun trainingen enorm benieuwd waren naar oprechte feedback terwijl mindere trainers in mijn ervaring eigenlijk alleen maar willen horen hoe goed ze hebben het gedaan. Wanneer je een echt goede trainer wilt worden, dan is feedback de belangrijkste manier om verder te groeien boven wat je van nature altijd al in je hebt gehad. En er is geen beter feedbacksysteem dan subjectieve Bayesiaanse statistiek omdat ons onbewustzijn ook werkt op basis hiervan.

2) Meer grip op de groepsdynamiek met het Neurogram®. NLP is erg gericht op het individu en de groep komt er vaak wat bekaaid vanaf. Toch is juist voor trainers de groep natuurlijk van groot belang. Er is geen betere tool dan het Neurogram® om de groepsdynamiek in kaart te brengen. Wanneer je een training geeft dan zijn er tal van mensen die met van alles en nog wat bij je komen. Snappen waar die vraag of opmerking vandaan komt en direct weten wat de beste manier is om met die persoon om te gaan, zorgt ervoor dat je trainingen veel beter verlopen en je tegen veel minder problemen aanloopt. Een van de grote klachtendrama’s van het vorige jaar kwam naar mijn inschatting puur omdat een NLP trainster in conflict kwam met een Perfectioniste en geen idee had hoe je daar mee om moet gaan. Het Neurogram® voorkomt zulke problemen.

3) Marketing van je trainingen. Hoe goed je ook bent als NLP Trainer, zonder marketing ga je geen trainingen geven. De nummer één reden dat NLP Trainers het niet redden is dat hun marketing niet op orde is. Om die reden besteden we ruim aandacht aan de marketing van je trainingsprogramma's.

Deze dagen vinden in de vierde week van juli 2015 plaats in Centrum de Roos in Amsterdam. Al met al een zeer waardevol programma waar je veel aan hebt. Het tarief voor deze tien dagen is 4500,- vooralsnog inc. 21% BTW (maar dit zal in de loop van 2014 afhankelijk hoe snel we door de administratieve molen gaan veranderen in 4500,- euro vrijgesteld van BTW.) Voor mensen die elders hun NLP Master Practitioner certificaat hebben behaald, geldt dat zij (optioneel maar wel heel erg aan te raden) zes extra gratis dagen erbij krijgen om te zorgen dat zij het Neurogram® goed beheersen en extra oefening in hypnotische taalpatronen krijgen. Deze dagen liggen in het voorjaar 2014, najaar 2014 of voorjaar 2015.

Hier zie je hoe sterk een deelnemer is gegroeid tijdens deze trainingsperiode:

NLP Trainer

Alle data op een rijtje:

Week 1 juli 2015: Voorbereidingsdag in Centrum de Roos, Amsterdam
Week 2-3 juli 2015: Charisma Enhancement in Orlando, VS.
Week 4 juli : TIOUW Extra Dagen voor Trainers.

Omdat er nog tijd genoeg is tot aan juli 2015 is het mogelijk om reeds te beginnen met een maandelijkse incasso van 300,- euro per maand mocht je dat willen.

Wanneer je vragen hebt over dit programma neem dan gerust contact op of schrijf je vandaag nog in voor dit prachtige programma met het onderstaande formulier:(Als je eerst een gratis en verkennend en geheel vrijblijvend verkennend gesprek over deze training wil dan is dat uiteraard mogelijk. Wanneer je dit wilt, kan je dit in het onderstaande formulier aangeven.)

Hier is de beschrijving van Charisma Enhancement 2013, Richard Bandler's Trainers Training:

Charisma Enhancement, Richard Bandler's NLP Trainers Training

Categories: NLP & Enneagram opleidingen

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA