Voorkomen is beter dan genezen. Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) gaat ervan uit dat er niks mis is met mensen die psychische problemen hebben, maar dat zij enkel nog niet geleerd hebben hoe zij effectief met het leven om kunnen gaan. Psychische problemen zijn geen medische problemen maar educatieproblemen. Het gaat erom dat je leert en dat je je brein traint om goed met situaties om te gaan.

Gegeven dat het dus om leren en educatie gaat, is meteen duidelijk dat het belangrijk is om op een jonge leeftijd beginnen te leren hoe je je brein effectief kan gebruiken. De ervaring leert ons dat hoe jonger je technieken leert om je goed te voelen, hoe gemakkelijker het is en hoe meer voordeel je ervan hebt. Dat is de reden dat ik het prentenboek “Joost is blij” gemaakt heb voor kinderen van drie tot en met zeven jaar. En het stripboek “Joost wordt gepest”voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. En dat we de “Weerbaarheid voor kinderen” dag organiseren.

Desalniettemin krijg ik met enige regelmaat de vraag of we ook een dag kunnen organiseren voor ouders, verzorgers en andere mensen die met kinderen werken. Het blijkt namelijk dat met grote regelmaat volwassenen goed bedoelde zaken tegen kinderen zeggen die slecht uitpakken omdat ze verkeerd zijn verwoord. Verder is het belangrijk dat ouders, verzorgers en andere mensen die met kinderen werken, weten welke technieken je voor kinderen kan gebruiken en hoe je bestaande NLP technieken aanpast aan het niveau van het desbetreffende kind.

Speciaal om een dag als deze mogelijk te maken, heb ik Kate Benson uitgenodigd. Kate is de international director of education van the Society of NLP en een expert op het gebied van het gebruik van NLP bij kinderen. Haar Teaching Excellence training leidt leraren, docenten en mensen die professioneel met kinderen werken op om beter om te gaan met kinderen en kinderen op een goede manier te leren hoe zij effectief in het leven kunnen staan. Haar methode is in het Verenigd Koninkrijk uitgetest in het onderwijs met goede resultaten waarover je hier kan lezen: http://metaeducation.co.uk/wp-content/uploads/2010/06/durham-project.pdf

Deze dag komt Kate naar Amsterdam niet om leraren of docenten te trainen (hoewel die wel welkom zijn) maar vooral om ouders en verzorgers beter met kinderen om te leren gaan. Tijdens deze dag leert Kate je hoe je het beste je taal kan gebruiken zodat kinderen de juiste suggesties krijgen en de goede richting opgestuurd worden. En Kate leert je welke methode je het beste kan hanteren om kinderen te leren goed met emoties en dergelijke om te gaan. Dus, wanneer je NLP wilt gebruiken om kinderen verder te helpen, kom dan naar deze bijzondere dag door je op te geven met behulp van het onderstaande formulier.

De dag vindt plaats in Centrum de Roos, PC Hooftstraat 183 in Amsterdam van 10.00 tot 17.00 uur. Het tarief voor deze dag is 117,- euro inc. 19% BTW. De training wordt gegeven in het Engels. Ik ben erbij om te assisteren in het Nederlands. Wanneer je mee wilt doen, geef je dan met dit formulier op:

Categories: NLP & Enneagram trainingen, cursussen en opleidingen

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.