Met het filmpje hieronder kun je een simpele test doen aan de hand waarvan je kunt zien hoe makkelijk jij te beïnvloeden bent door wat anderen zeggen. In het filmpje legt psycholoog Richard Wiseman van de Herfordshire University je uit wat je moet doen (in het Engels). Je moet je armen recht voor je uitsteken en je ogen dicht doen. Luister naar zijn stem en volg de instructies die hij geeft op.

Laat je gewoon eens meenemen door het verhaal van de test. Als je de test begint met de instelling: “Ik doe de test en ik laat wel eens even zien dat het geen effect op me heeft!” en je houdt je armen stokstijf, dan heeft de test waarschijnlijk weinig zin. Probeer de test voor de grap eens uit en ontspan.

De achterliggende gedachte van de test is dat je armen kunnen gaan bewegen volgens de suggestie van Wiseman’s verhaaltje. Hoe meer je armen hebben bewogen, hoe ontvankelijker je bent voor suggestie. Oftewel, hoe makkelijker jij bent te beïnvloeden door wat andere mensen zeggen.



Bron: Kurzweilai

[Commentaar van Joost: Het is een gouden eeuw voor wetenschappelijk onderzoek naar het brein. We leren steeds meer, maar weten nog weinig. Tegelijkertijd heeft Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) een heel eigen kijk op de werking van het brein. Deze visie is niet wetenschappelijk, maar wel effectief in de praktijk. Steeds meer worden onderdelen bevestigt door neurowetenschappers zoals bijvoorbeeld tijdslijnen, de plasticiteit van het brein en de werking van hypnose. Om meer inzicht te geven in de originele ideeën van NLP over het brein heb ik het relevante deel uit mijn standaardwerk over NLP “Breintraining: handboek voor moderne NLP” in het onderstaande gratis rapport gevat dat je op kan vragen wanneer je dat wilt.]



Categories: Breinnieuws

No comments

The author does not allow comments to this entry