Psychologie Zonder Inhoud

 

 

Dit is de online video (114 minuten) van de lezing Mathematische NLP voor de boekpresentatie van mijn boek Psychologie Zonder Inhoud: waarom een syntactische aanpak beter werkt. Naast de online video krijg je ook 2 boeken thuis gestuurd, namelijk (1) Psychologie Zonder Inhoud (ter waarde van 15,- euro) en (2) Meer Dan Waar (ter waarde van 15,- euro). De lezing bestaat uit twee delen.

  1. Hoe werk het brein en hoe kan je de werking van het brein mathematisch beschrijven?
  2. Wat is Mathematische NLP?

Mathematische NLP is gebaseerd op (1) Subjectieve Bayesiaanse statistiek (2) Cybernetica (3) de Syntactische Theorie van de Menselijke Geest en (4) Triangulatie.

De basis wordt beschreven in mijn twee boeken Psychologie Zonder Inhoud en Meer Dan Waar. Je kan zeggen dat Psychologie Zonder Inhoud gaat over het Neuro-gedeelte van NLP en Meer Dan Waar over het Linguïstische gedeelte van NLP.

Lessons

1. Hoe het brein werkt

Length: 37 minutesComplexity: Standard

Gedetailleerde uitleg hoe hersencellen werken en hoe modules binnen het brein werken.

2. De mathematische beschrijving van de werking van het brein

Length: 29 minutesComplexity: Standard

Nadat we hebben geleerd hoe het brein werkt, is de volgende stap zien welke drie processen in het brein en in hersencellen mathematisch kunnen worden beschreven. Dit werkt zo goed dat er zelfs een nieuw veld binnen de psychiatrie is, namelijk Computationele Psychiatrie.

3. Mathematische NLP

Length: 37 minutesComplexity: Standard

Mathematische NLP is de wiskundige beschrijving van de activiteiten die we bij NLP doen. Het is gebaseerd op (1) subjectieve Bayesiaanse statistiek (2) Cybernetica (3) de Syntactische Theorie van de Menselijke Geest en (4) Triangulatie.

4. Kritiek op NLP

Length: 10 minutesComplexity: Easy

Subjectieve Bayesiaanse statistiek is gebaseerd op het idee dat je aan de hand van weddenschappen kan ontdekken wat iemand werkelijk vindt. Dat is een ideale manier om critici en sceptici over NLP te ontmaskeren. Want zodra je ze een weddenschap voorlegt over NLP zie je dat ze veel meer vertrouwen in NLP hebben dan dat ze zeggen dat ze hebben.