NLP Tijdslijnen

 

 

Tijd is een ongrijpbaar begrip voor onze hersenen. Vandaar dat ons brein tijd omzet naar ruimte in de vorm van een tijdslijn. Omdat tijd zo’n centrale plaats in ons bestaan inneemt, kan je met NLP en tijdslijnen veel ten goede veranderen. Deze cursus omvat iets meer dan 2 uur video van de Programmeer je Toekomst voor Succes avond, 75 minuten audio van de Tijd Heelt Alle Wonden Wanneer je met Tijdslijnen Werkt CD en het hoofdstuk over tijdslijnen uit Breintraining: handboek voor moderne NLP.

 

 

Bij mijn aanpak van tijdslijnen speelt je grote droom, dat wil zeggen je 30 jaren plan, een grote rol. Speciaal daarvoor heb ik een worst case gemaakt voor de komende 30 jaar. Nu weet ik dat NLP vaak alleen over positiviteit gaat, maar dat is een verkeerde voorstelling van zaken. NLP gaat over goed omgaan met omstandigheden, goed of slecht. Vandaar dat het helpt om rekening te houden met wat er mis kan gaan. Mijn worst case voor de komende 30 jaar kan je hier gratis opvragen:

Worst case komende 30 jaar

Worst case komende 30 jaar

 

Lessons

1. Introductie Tijdslijnen

Length: 15 minutesComplexity: Easy

Ons brein kan moeilijk vat krijgen op het begrip tijd. Vandaar dat ons brein tijd ombouwt tot ruimte in de vorm van een lijn. Dit is een neurologisch proces. Uitvinden hoe je tijdslijn loopt, zorgt ervoor dat je veel meer grip krijgt op je tijd en de manier waarop je onbewustzijn met tijd omgaat. Op die manier ben je vaker op tijd, krijg je meer tijd en kan je de tijd vinden om je doelen te bereiken.

3. Je doelen bereiken met je tijdslijn - deel 1

Length: 20 minutesComplexity: Standard

Je programmeert je onbewustzijn om je doelen voor je te realiseren door je doelen te verbeelden wat je wilt bereiken op je tijdslijn. In deze les leer je hoe je dat doet en hoe dat er vervolgens voor zorgt dat je doelen gemakkelijk en ontspannen worden bereikt. Hiermee leer je vertrouwen op je onbewustzijn en breng je je bewuste en onbewuste doelen op één lijn waardoor je geen onbewuste zelf-sabotage meer hebt en je 100% van de tijd de goede kant op gaat.

4. Je doelen bereiken met je tijdslijn - deel 2

Length: 20 minutesComplexity: Standard

In deze les leer je je toekomst te programmeren voor succes op het vlak van gezondheid, geluk, relatie, eventuele kinderen, thuis, werk en vaardigheden. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een succesvol leven. Hierbij is het belangrijk om los te laten wat haalbaar en realistisch is omdat je beter 10% van een hele grote droom kan verwezenlijken, dan 100% van een kleine droom.

5. Je grote droom - deel 1

Length: 20 minutesComplexity: Standard

Je tijdslijn omvat vele functies in het brein. Een van die functies is je grote droom. Je grote droom is een dertig jaren plan. Dat wil zeggen je ziet daarin wat je de komende dertig jaar gaat doen. Nu vinden de meeste mensen het heel lastig om een paar jaar vooruit te kijken, laat staan dertig jaar. Maar met deze NLP methode blijkt dat veel gemakkelijker te gaan dan mensen denken.

6. Je grote droom - deel 2

Length: 20 minutesComplexity: Standard

Van groot belang is om in je grote droom te zien welke vaardigheden je allemaal hebt opgedaan. Veel methoden om je doelen te bereiken zijn sterk gericht op wat je allemaal materieel kan bereiken, maar vaardigheden zijn veel belangrijker. De overheid kan alles van je afpakken, behalve je vaardigheden. Dus focus op alles wat je nog wilt leren, welke ervaring je nog wilt opdoen en wat je qua vaardigheden je nog eigen wilt maken.

8. Het optimaliseren van je tijdslijn

Length: 10 minutesComplexity: Standard

Nogmaals, maar nu in audio vorm in plaats van video, de NLP tijdslijn techniek voor het optimaliseren van je tijdslijn.

9. NLP Time Management

Length: 10 minutesComplexity: Standard

Veel van hoe we met tijd omgaan wordt bepaald door onze tijdslijn. Sommige manieren om je tijdslijn in te stellen zijn goed voor zakelijk gebruik zoals plannen, op tijd komen en op tijd je werk af hebben. Andere instellingen zijn handiger voor een prettig leven: genieten van de tijd die je hebt. Hier leer je hoe je afhankelijk van de omstandigheden tussen die twee modes heen en weer kan switchen.

11. Leren van het verleden

Length: 10 minutesComplexity: Easy

Een van de meest standaard manieren om je tijdslijn te gebruiken (juist omdat het zo goed werkt) is door je tijdslijn te gebruiken als bron voor goede gevoelens, vaardigheden, kennis en kunde uit het verleden. Met deze NLP tijdslijn oefening lukt het je om alle goede dingen van vroeger die je ooit hebt meegemaakt naar het nu te brengen zodat je er vandaag de dag en in de toekomst meer profijt van hebt.

12. Je verleden overdoen

Length: 10 minutesComplexity: Standard

Wie wil dat niet? Zo nu en dan met de kennis en kunde van nu je verleden over doen. Met je tijdslijn kan dat! Dit is een van de NLP tijdslijn technieken waar de grootste fouten en problemen mee worden gemaakt. Dus het is van groot belang om het precies zo te doen zoals hier wordt uitgelegd. Want alleen dan zorg je ervoor dat je het op een gezonde en veilige manier doet en dat je geen NLP monster wordt.

13. Problemen oplossen met je tijdslijn

Length: 10 minutesComplexity: Hard

Met je tijdslijn kan je ook problemen die je nu hebt, maar waar je nog geen oplossing voor gevonden hebt, maar waarvan je wel weet dat je ooit een oplossing gaat vinden, alvast oplossen door de oplossing met je tijdslijn uit de toekomst te halen. Dit is een van de meest bijzondere oefeningen die je met tijdslijnen kan doen.

14. Teleurstellingen vervangen door blije verrassingen

Length: 15 minutesComplexity: Hard

Maar weinig mensen vinden teleurstellingen leuk. Toch vereisen teleurstellingen adequate planning. Zonder goede planning geen teleurstellingen. Nu wil het geval dat deze planning voor het grootste gedeelte plaatsvindt via je tijdlijn. Dus is er gelukkig een goede NLP tijdslijn techniek om je geplande teleurstellingen te wissen en te vervangen door het tegenovergestelde: blije verrassingen.

15. Antwoord op levensvragen

Length: 10 minutesComplexity: Hard

Met je tijdslijn kan je ook antwoord krijgen op levensvragen. Er is een NLP tijdslijn oefening waarmee je je onbewustzijn kan vragen om je antwoord te geven op grote levensvragen die je hebt. In deze les leer je hoe.

16. Spontane genezing

Length: 20 minutesComplexity: Hard

NLP kan je niet genezen. Maar gelukkig is er zoiets dat spontane genezing heet. De kans daarop is misschien niet groot, maar met NLP en je tijdslijn kan je die kans zo groot mogelijk maken.

17. Tijdslijnen - hoofdstuk uit Breintraining, handboek voor moderne NLP

Length: 30 minutesComplexity: Standard

Je leert het meeste van video en daarna van audio. Toch vinden de meeste mensen het prettig wanneer ze e.e.a. nog kunnen nalezen. Vandaar dat je afsluitend het hoofdstuk over tijdslijnen krijgt uit mijn standaardwerk over NLP, Breintraining: handboek voor moderne NLP.