Hoera, werkloos!

 

 

 

In deze online cursus in 11 lessen met meer dan twee uur durende video leer je hoe je werkloosheid professioneel kan aanpakken met NLP en het Neurogram. Op die manier word je een beroepswerkloze in plaats van dat je je werkloosheid amateuristisch aanpakt. Deze online cursus zorgt ervoor dat je met heel andere ogen naar je eigen situatie gaat kijken, als ook naar de toestand in het land. Daarna zorgt het ervoor dat je een geheel andere manier van solliciteren leert. Eentje waarmee je de kans om uitgenodigd te worden voor sollicitatiegesprekken enorm vergroot alsmede ook de kans dat jij een baan krijgt. Tenslotte biedt deze online cursus je zelfs werk aan.

 

Hier zijn mijn aantekening voor deze video:

Big picture introductie waarom Hoera, werkloos!

– Er komen weer banen, iedereen moet werken

– Meest werk is niet leuk, dus als je moet werken is het belangrijk dat je leuk werk krijgt

– Daarvoor is zelfontwikkeling nodig maar dat kunnen werklozen niet veroorloven

– Dus gratis training voor werklozen in ruil voor werk. De website -> gratis rapport -> boek.

Wat niet in het boek staat

– Geld is schuld. Dus minder schuld betekent minder geld.

Crisis

– Vier generaties, problemen worden opgelost met meer schuld want dan is er meer geld totdat het na vier generaties niet meer kan.

– Meestal eindigt het in een Wereldoorlog, nog nooit zoveel macht verplaatst als naar China zonder oorlog. Maar vooralsnog ziet het eruit als een grote burgeroorlog in het Midden Oosten.

Hoe jezelf als werkloze te verbeteren

– Doorgrond je persoonlijkheid en je persoonlijke stijl met het Neurogram®

– Aarde Water Lucht Vuur

Sollicitatieprocedure

– Zoek leuk werk bij een leuke werkgever

– Open sollicitatie waarbij je over de werkgever schrijft. Sollicitatiebrief belangrijker dan CV. CV alleen wat relevant is.

– Hypnotische taal in sollicitatiebrief + gesprek

– Voorbereiding gesprek: Zwart/wit terugspoeltechniek dagen van tevoren, vlak van tevoren gevoelsomdraaitechniek.

– Hypnotiseer mensen om je een baan te geven.


Hier is de reactie van iemand die bij de opnames aanwezig was:

Het beloofd weer een boeiende middag te worden, de presentatie van het nieuwste boek van Joost van der Leij: Hoera! Werkeloos. De titel roept vragen op, maar na de boeklezing zeg ook ik: Hoera! Werkeloos. Wie is er nu blij om werkeloos te zijn? Er zullen vast mensen zijn die dat prima vinden maar over het algemeen kun je stellen dat het niet wenselijk is om werkeloos te zijn. Op wederom inspirerende wijze en vol overtuiging doet Joost uit de doeken hoe hij dit ziet. En ook ik ben overtuigd. Joost verwijst regelmatig naar zijn boek waardoor ik vanavond begin met lezen. Als werkzoekende is het een must om dit boek te lezen. Het staat vol met handige tips, en het zet je bovendien tot nadenken.  En het is voor een niet werkzoekende ook een inspirerend boek vol tips om jezelf goed te presenteren, dus eigenlijk voor iedereen! Juist als je werkeloos bent is het een geschikt moment en goed plan om aan jezelf te gaan werken. Dit zeg ik zonder twijfel voordat ik het boek heb gelezen. Lees het boek, Hoera! Werkeloos, werkeloos of niet. Ik begin vandaag.

groet, Christine


 

Lessons

1. Wat geen beroepswerkloze is.

Length: 8 minutesComplexity: Easy

Voordat we beginnen aan wat wel een professionele aanpak van werkloosheid is, is het goed om eerst het verkeerde beeld van de beroepswerkloze te ontkrachten.

2. Waarom je op een gegeven moment een baan moet accepteren

Length: 8 minutesComplexity: Hard

Wees gerust: er komen weer banen in overvloed. Sterker nog, over een aantal jaren zal iedereen die kan werken ook moeten werken. Vandaar dat het heel belangrijk wordt om ervoor te zorgen dat je heel waardevol wordt als medewerker zodat je tegen de tijd dat je moet werken je zelf kan bepalen welk je gaat doen in plaats dat je een baan wordt opgedrongen door de maatschappij.

3. Wat is geld?

Length: 8 minutesComplexity: Hard

Werklozen hebben bijna altijd geld tekort en ze willen graag werken om meer geld te krijgen. Maar de meeste mensen hebben een verkeerd idee over wat geld is. Voor een goed begrip van je eigen situatie is het belangrijk om beter te begrijpen wat geld is.

4. Waarom de crisis nog wel even aanhoudt

Length: 12 minutesComplexity: Hard

Politici beloven steeds dat het volgend jaar beter gaat en anders het jaar daarop wel. Maar dat zijn loze beloften. Er zijn diepe redenen waarom de crisis nog wel een tijdje aanhoudt en die goed doorgronden is belangrijk want dat stelt je in staat om je leven zo in te richten dat je daar rekening mee houdt.

5. Goed omgaan met negatief nieuws en/of situatie

Length: 12 minutesComplexity: Standard

De meeste mensen koppelen hun gevoel aan de omstandigheden. Krijgen ze slecht nieuws of zitten ze in een negatieve situatie dan voelen ze zich slecht. Maar daar is geen enkele reden voor. Met NLP en het Neurogram is het mogelijk om je goed te voelen ongeacht de omstandigheden, hetgeen uitermate handig is voor iemand die werkloos is of dreigt te worden.

6. Stap 1: ontdek je Neurogram persoonlijkheidstype

Length: 12 minutesComplexity: Standard

Je brein functioneert aan de hand van hardware en software. De software kan je het beste effectief gebruiken met NLP. De hardware geeft je persoonlijkheid en het Neurogram is de beste aanpak om effectief met je persoonlijkheid om te gaan.

7. Stap 2a: Je leven in balans brengen (deel 1)

Length: 12 minutesComplexity: Standard

Nadat je inzicht hebt gekregen in je eigen persoonlijkheidsstructuur, is de volgende stap om je leven in balans te brengen door aarde, water, lucht en vuur op orde te krijgen. Deze filosofische elementenleer uit het oude Griekenland staat voor het op orde brengen van respectievelijk je inkomen, emoties, ratio en wilskracht.

8. Stap 2b: Je leven in balans brengen (deel 2)

Length: 12 minutesComplexity: Standard

In deel 2 wordt dieper ingegaan op het belang van liefde voor werklozen en het grote dertig jarenplan waarmee je ambitie ontwikkeld. Dit dertig jarenplan is van belang omdat het richting geeft voor je onbewustzijn voor de keuze van welke baan het beste bij je past.

9. Het grote voordeel van open sollicitaties

Length: 12 minutesComplexity: Standard

Ten onrechte denken mensen dat in tijden van crisis het geen zin heeft om open sollicitaties te versturen. Dit is onzinnig zolang je in staat bent om een uitermate goede sollicitatiebrief te sturen met daarin de juiste hypnotische taalpatronen. Met de juiste sollicitatiebrief krijg je ongeacht of er geld en budget voor een baan is in ieder geval een gesprek.

10. De hypnotische sollicitatiebrief

Length: 12 minutesComplexity: Standard

Er is één hypnotische taalpatroon waarvan het cruciaal is dat dit hypnotische taalpatroon in je sollicitatiebrief wordt opgenomen. Daarnaast leer je hoe je een effectieve CV opstelt. De combinatie van beide: een hypnotische sollicitatiebrief en een effectieve CV vergroot je kansen op een gesprek enorm.

11. Het hypnotische sollicitatiegesprek

Length: 12 minutesComplexity: Standard

Ook bij het hypnotische sollicitatiegesprek is er één taalpatroon dat cruciaal is voor een goede afloop. Daarnaast is van het grootste belang dat je met de juiste attitude het sollicitatiegesprek in gaat. Door de combinatie van de juiste attitude en het vermogen de werkgever te hypnotiseren je die baan te geven maximaliseer je je kansen op een baan.